Przepis nie jest skomplikowany, ale sam fakt łączenia serka z warzywami czy innymi dodatkami polecam, jest pysznie, syto, zdrowo, kolorowo! Przygotowanie tego śniadania trwa kilka minut, warzywa, orzechy i inne dodatki według upodobania;)
Bardzo smaczny ser delikatny, słonawy, rozpływający się w ustach - idealny do sałatek. Ser leżał w słoiku jeden na drugim pierwszy z góry był miękki kolejne dwa były twardsze i wszystkie wyszły naprawdę smaczne. Polecam
Własna nutella domowa jest nie tylko zdrowsza od naszpikowanego chemią produktu ze sklepu ale ma również lepszy smak. Przygotowanie tego kremu jest przy tym bardzo proste i nie zajmuje więcej niż kilka minut. Można dowolnie regulować ilość orzechów laskowych i migdałów według upodobania, można zrezygnować całkowicie z migdałów jeśli ktoś woli czystą klasykę.
Lubicie pasty z wędzonych ryb? Ja uwielbiam makrelę zarówno smażoną, pieczoną jak i w wersji wędzonej. Często nie jestem w stanie zrobić z niej zaplanowanej pasty bo ciągle ktoś podjada oczyszczone z ości kawałki.
Lubicie ser topiony, ja uwielbiam, ale kaloryczność sera sklepowego, sztuczne dodatki od jakiegoś czasu spowodowały, że go nie kupowałam i już nigdy nie zamierzam.
Tradycyjne świeże sery Handkase są produkowany z przeważnie z mleka owczego i koziego lub koziego i krowiego. Niestety u mnie nie mam dostępu do mleka koziego lecz tylko do świeżego krowiego i tym sposobem wyszedł taki pyszny serek. Jest dość słony i delikatny w smaku, super do sałatek i nie tylko
Kromeczka domowego chleba i taka aromatyczna pasta - duet znakomity. Pastę można przygotować z gotowej - puszkowej fasolki, ale jeśli macie odrobinę czasu warto ugotować ją samemu.
Pasta kanapkowa z łososia wędzonego i jajek - niezwykle prosta i szybka. Lekka, zdrowa, wysokobiałkowa - wzbogaci i urozmaici tradycyjne kanapki. Pasta nadaje się także do faszerowania jajek czy awokado. Kolejna zaletą jest, że można ją modyfikować na wiele sposobów...Polecam gorąco!
Tak się złożyło, że od kilku miesięcy na dnie mojej szafki na swój debiut czekała soczewica. Początkowo myślałam o pasztecie, jednak po okresie obżarstwa postawiłam na coś lżejszego. Miałam pewne obawy co do pasty, jednak okazało się, że posmakowała wszystkim.