Pasta z fasoli z czosnkiem i rozmarynem
Podpatrzony u Nigelli pomysł na pastę z białej fasoli - dość zmodyfikowany - tutaj znajdziecie oryginał.
Kromeczka domowego chleba i taka aromatyczna pasta - duet znakomity.
Pastę można przygotować z gotowej - puszkowej fasolki, ale jeśli macie odrobinę czasu warto ugotować ją samemu. Jeśli potrzebujecie recepty na niewzdymająca fasolkę - tutaj znajdziecie kilka cennych porad dotyczących gotowania.
Pasta z fasoli z czosnkiem i rozmarynem
SKŁADNIKI:
- 2 szklanki ugotowanej fasoli (można dać też taką puszkową)
- 2-3 łyżki oliwy
- 2-3 ząbki czosnku
- gałązka świeżego rozmarynu
- sól do smaku
Na niewielkiej patelni lub w rondelku rozgrzać oliwę, dodać pastę czosnkowo-rozmarynową i smażyć kilka minut uważając aby się nie przypaliło.
Fasolę zmiksować lub dokładnie rozgnieść widelcem. Dodać całą zawartość z patelni, wymieszać i doprawić. Wyślij pocztą e-mailWrzuć na blogaUdostępnij w usłudze TwitterUdostępnij w usłudze Facebook Reakcje: