Pasta z fasoli z czosnkiem i rozmarynem

Pasta z fasoli z czosnkiem i rozmarynem

Podpatrzony u Nigelli pomysł na pastę z białej fasoli - dość zmodyfikowany - tutaj znajdziecie oryginał.
Kromeczka domowego chleba i taka aromatyczna pasta - duet znakomity.
Pastę można przygotować z gotowej - puszkowej fasolki, ale jeśli macie odrobinę czasu warto ugotować ją samemu. Jeśli potrzebujecie recepty na niewzdymająca fasolkę - tutaj znajdziecie kilka cennych porad dotyczących gotowania.
Zdjęcie - PASTA Z FASOLI Z CZOSNKIEM I ROZMARYNEM - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Pasta z fasoli z czosnkiem i rozmarynem SKŁADNIKI:

  • 2 szklanki ugotowanej fasoli (można dać też taką puszkową)
  • 2-3 łyżki oliwy
  • 2-3 ząbki czosnku
  • gałązka świeżego rozmarynu
  • sól do smaku
W moździerzu utrzeć czosnek i rozmaryn ze szczyptą soli.
Na niewielkiej patelni lub w rondelku rozgrzać oliwę, dodać pastę czosnkowo-rozmarynową i smażyć kilka minut uważając aby się nie przypaliło.
Fasolę zmiksować lub dokładnie rozgnieść widelcem. Dodać całą zawartość z patelni, wymieszać i doprawić.

Wyślij pocztą e-mailWrzuć na blogaUdostępnij w usłudze TwitterUdostępnij w usłudze Facebook Reakcje:

Kategorie przepisów