Pasta z makreli z jabłkiem i szczypiorkiem

Pasta z makreli z jabłkiem i szczypiorkiem
Zdjęcie - pasta z makreli z jabłkiem i szczypiorkiem - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Lubicie pasty z wędzonych ryb? Ja uwielbiam makrelę zarówno smażoną, pieczoną jak i w wersji wędzonej. Często nie jestem w stanie zrobić z niej zaplanowanej pasty bo ciągle ktoś podjada oczyszczone z ości kawałki.

Pasta z makreli z jabłkiem i szczypiorkiem
  • 1 wędzona makrela
  • 1 winne czerwone jabłuszko
  • pęczek cienkiego szczypiorku
  • sól, pieprz
  • 1-2 łyżki majonezu
Rybę oczyścić z ości i rozdrobnić, dodać pokrojone w drobniutką kosteczkę jabłko i posiekany szczypiorek. Wymieszać z majonezem, doprawić do smaku i jeść ze świeżym chrupiącym chlebkiem.

Kategorie przepisów