![Zdjęcie: pasta z makreli z jabłkiem i szczypiorkiem Zdjęcie - pasta z makreli z jabłkiem i szczypiorkiem - Przepisy kulinarne ze zdjęciami](/obrazek/208437.jpeg)
Lubicie pasty z wędzonych ryb? Ja uwielbiam makrelę zarówno smażoną, pieczoną jak i w wersji wędzonej. Często nie jestem w stanie zrobić z niej zaplanowanej pasty bo ciągle ktoś podjada oczyszczone z ości kawałki.
Pasta z makreli z jabłkiem i szczypiorkiem
- 1 wędzona makrela
- 1 winne czerwone jabłuszko
- pęczek cienkiego szczypiorku
- sól, pieprz
- 1-2 łyżki majonezu
Rybę oczyścić z ości i rozdrobnić, dodać pokrojone w drobniutką kosteczkę jabłko i posiekany szczypiorek. Wymieszać z majonezem, doprawić do smaku i jeść ze świeżym chrupiącym chlebkiem.