Lubicie miętowe smaki? Jeśli tak to polecam Waszej uwadze ten torcik. Miętowy ale tylko leciutko, z małymi kawałkami czekolady. Kolejny raz sprawdziła się masa na bazie serka mascarpone.
Dobre śniadanko na dobry początek tygodnia, mam nadzieję, że będzie przynajmniej przyzwoity. Kolejna odsłona śniadania z jajkami, ale inaczej. Ostatnio jakoś tak mnie w weekendy nachodzi na eksperymenty z zapiekankami.
Sałatka ziemniaczana jest idealna dla miłośników ziemniaków i czosnku.Pasuje do mięs, grilla ale oczywiście może być podawana jako samodzielne danie. Tylko cztery składniki...a jaki smak!!
Ciasto jest bardzo proste. Zarówno w wykonaniu, jak i w smaku. Było to pierwsze ciasto jakie wykonałam w wieku ok. 12 lat. Potem specjalizowałam się w tym placku i piekłam go zawsze jak tata miał ochotę na coś słodkiego ;)
... i truskawkami lub też bez truskawek. Wedle gustu. Najważnieszy jest tutaj jednak rabarbar, który nareszcie pojawił się w sklepach. Ciasto jest puszyste z cytrynowym posmakiem. Szybki, wiosenny przysmak do kawy.
To są pyszne ciasteczka owsiano - kokosowe, popularne w Australii i Nowej Zelandii. Nazwa ciasteczek pochodzi od Australian and New Zealand Army Corps (ANZAC). Legenda głosi, że przepis na nie został przygotowany w ten sposób, aby ciasteczka te przetrwały długą podróż z Australii do żołnierzy ANZAC walczących w Europie w czasie wojny światowej.
Korzystam jednak z kazdej nadarzajacej sie okazji by zniknac w kuchni i przygotowac moje ulubione dania z ulubionych produktow. Ucieszylam sie jak dziecko z cukierkow gdy dostalam zielone szparagi. Mialam na nie wiele pomyslow, ale koniec koncow powstala quiche.