Sałatka z cukinii na zimę z dowolnymi ziołami, podpowiedziała mi jedna osoba z GP pytają mnie przy moim wpisie ogórkowej sałtki czy można zrobić tak cukinie zamiast ogórków. I postanowiłam zrobić ją tylko nie z koperkiem lecz z ziołami i proporcje też trochę inne bez ostrej papryczki i powiem wam że wyszły super przed pasteryzacją i po polecam
Idealna do sałatek, choćby do makaronowej tajskiej, pyszna z ciabattą czy chrupiącą bagietką - wtedy lubię ja oprószoną delikatnie, świeżo zmieloną solą morską.
Przerobiłam już prawie 50kg pomidorów i na tym nie koniec, bo ciągle pojawiają się nowe pomysły. Na półkach stoi już przecier pomidorowy, a wkrótce dołączy do niego zrobiony dziś sos boloński do spaghetti.
Dziś z warzywniaka przyniosłam opakowania malin. Posypałam je cukrem i poczekam, aż sam się zrobi malinowy, pyszny sok. Będzie, jak znalazł w chłodne dni do ciepłej herbaty. I późną jesienią albo w samym środku zimy zapachnie w moim domu owocami lata.
Uwędzona wędlina okazała się być niesamowicie aromatyczna i zupełnie inna od tych dostępnych w popularnych sklepach. Jakby nowa ilość mięsa w mięsie. Najlepszą rekomendacją jest fakt, iż gdy tylko skończymy jeść zapeklowaną wędlinę mąż od razu pyta, kiedy wstawię następną. Zachęcam do spróbowania.
Cudowny w smaku, aromacie, no i kolorze. Zdjęcia nie przekłamują, autentycznie jest intensywnie pomarańczowy. Totalnie uzależniający!!! Słoiczek ze zdjęcia wyjadłam w zasadzie łyżeczką :)
Zatrzymać lato, czy to możliwe? Jednym ze sposobów, (...) jest upieczenie pomidorów i zamknięcie ich w słoikach. Kiedy tylko zapragniemy poczuć późną jesienią lub zimą trochę słońca, wyjmujemy słoik, kosztujemy i wspominamy:-) Uwierzcie, że pierwsze słoiki zjedliśmy od razu.