Dowiedziałam się, że otrębowy chleb można spożywać już w pierwszej fazie diety Dukana. Jest niezwykle prosty w wykonaniu, potrzeba jedynie godziny, aby był gotowy do jedzenia!
Lekki, smaczny i zdrowy deser z dodatkiem musu dyniowo - jabłkowego. Jeden z najsmaczniejszych sposobów na wykorzystanie dyni! Deser możemy jeść na podwieczorek, ale także jako pełnowartościowe śniadanie. Pięknie wygląda, jest słodki, zdrowy, pyszny i dietetyczny :)
Ciastka owsiane z amarantusem - bez mąki, cukru czy tłuszczu... pytanie co zatem w nich jest? Same zdrowe składniki. Oprócz płatków owsianych, poppingu z amarantusa mają jogurt naturalny, syrop z agawy i jajko.
Pyszne batoniki z płatków owsianych, słodkie dzięki bananom, suszonym morelom i daktylom, z chrupiącymi migdałami w płatkach. Nie zawierają dodatku tłuszczu ani cukru, a mimo tego smakują świetnie!
Domowe chrupkie pieczywo nie dość, że jest tańsze w wykonaniu, to jeszcze smaczniejsze! Do podstawowego przepisu na takie chrupkie krakersy można dodawać za każdym razem inne ulubione składniki, aby smakowało ciekawie.
Dzisiaj przedstawiam recepturę na bazie mąki pszennej, żytniej razowej, domowych suszonych pomidorów oraz ziaren. Pieczywo wyszło naprawdę pyszne, a całkowity czas przygotowania, razem z pieczeniem to najwyżej 40 minut. Polecam przepis z czystym sumieniem
Smaczne wiosenne szybkie danie z brokuła z dodatkiem sadzonego jajka. Do tego pyszny ziołowy sos z suszonymi pomidorami i bazyli . Potrawa prawie bez tłuszczu, lekka i syta.
Smaczna pasta z czerwonej soczewicy z dodatkiem moich ulubionych suszonych pomidorów oraz chrupiącego słonecznika. Doprawiona tym, co było pod ręką: czosnkiem, oregano, kuminem. Zgodna z dietą Montignaca.
W upalne dni przeważnie nie chce się nam jeść nic gorącego i 'konkretnego', dlatego ten lekki chłodnik jest idealny na takie właśnie dni. Smak ogórka i pomidora doskonale się razem przeplatają, a do tego krewetki, które uwielbiam... :) Jeśli i Wy jesteście fanami krewetek i chłodników, polecam przepis do wypróbowania :)
. To swego rodzaju pasta z bakłażana i pomidorów, którą można nie tylko używać do smarowania chleba czy krakersów, ale też jako sos do grillowanych mięs czy warzyw, czy jako sos do pizzy z dodatkiem cukinii i sera koziego oraz jako sos do zapiekanki makaronowej.