Uwielbiam wypieki z wiórkami kokosowymi., nie tylko ja ale i wszyscy domownicy. Znalazłam (...) przepis na kokosowe muffiny z suszonymi morelami. Z podanego przepisu wyszło mi ok 14 muffinek. Były tak aromatyczne i smaczne, że były tylko przez moment :-)
Waniliowe cupcakes, w przeciwieństwie do wytrawniejszych czekoladowych koleżanek są mocno słodkie i powalająco waniliowe. Wilgotne ciasto z czapą waniliowego, maślanego kremu powoduje,że momentalnie robię się głodna
Ten przepis polubią wielbiciele czekolady. Czekoladowe cupcakes są obłędnie czekoladowe, niezbyt słodkie, przepyszne. Czekoladowe ciasto z czekoladowym kremem. Genialne w swojej prostocie, a przy tym eleganckie i efektowne. Bardzo polecam.
Najzwyklejsze, najprostsze w przygotowaniu a jakie pyszne. Mocno kokosowe babeczki z kawałkami suszonych morelek. Ciasto jest delikatnie słodkie, puszyste, lekko spieczone z wierzchu o wspaniałym kokosowych aromacie.
Miłośniczką chałwy jestem od urodzenia. Nie potrafię przejść obok niej obojętnie. Ostatnio w sklepie wpadła mi w ręce i już jej nie wypuściłam. Powędrowała prosto do koszyka;)
Bardzo smaczne i – co tu dużo mówić – ładne muffinki, którym mało kto jest się w stanie oprzeć ;) Pod wpływem pieczenia biała czekolada karmelizuje się i przypomina w smaku krówki :)
Babeczki same w sobie nie są zbyt słodkie, ale kruszonka doskonale uzupełnia ten "niedobór" cukru i w ogóle dodaje smaku. Dlatego nie rezygnujcie z niej, bo to już nie będzie to samo ;-)
Delikatne i malutkie babeczki z kruchego ciasta z kremem z bitej śmietany i mascarpone z odrobiną cukru, przystrojone owocami (ananas, borówki, czerwona porzeczka, mandarynka bez skórki i kiwi)
Muszę Was uprzedzić, że sposób przygotowania babeczek jest dość nietypowy - najpierw ucieramy masło z cukrem, następnie dodajemy mąkę z dodatkami. Dopiero potem ubite jajka z mlekiem. Troszkę się bałam, że nic z tego nie wyjdzie - najpierw wyszła mi kruszonka, która stopniowo zmieniała się w ciasto o odpowiedniej konsystencji. Moje obawy były bezzasadne - ciasto wyszło delikatne i leciutkie, niemal rozpływające się w ustach. Pycha!
Nie jest to przepis dla purystów, bo w tych ciasteczkach wszystko robię niezgodnie ze sztuką;) Przede wszystkim tutaj lepiej sprawdza się margaryna niż masło. Dodaję też proszek do pieczenia. Składniki wyrabiam mikserem, a później „sklejam” wszystko na blacie. Nie schładzam też ciasta. Wałkuję od razu - miękkie, i „ciepłe”. A mimo wszystko ciastka wychodzą idealnie kruche.
Moja propozycja to pyszne tartaletki z kremem straciatella na bazie bitej śmietany i mascarpone, udekorowane truskawkami maczanymi w czekoladzie. Smakują jeszcze lepiej niż wyglądają ;)