Waniliowe cupcakes

Waniliowe cupcakes

Zdjęcie - Waniliowe cupcakes - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Waniliowe cupcakes

PrzezVes, 20 lutego 2013

Zdjęcie - Waniliowe cupcakes - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Waniliowe cupcakes, w przeciwieństwie do wytrawniejszych czekoladowych koleżanek są mocno słodkie i powalająco waniliowe. Wilgotne ciasto z czapą waniliowego, maślanego kremu powoduje,że momentalnie robię się głodna

SkładnikiSposób przygotowania

Ubijamy masło z cukrem do białości. Dodajemy lekko roztrzepane jajka i jeszcze chwilę ubijamy. Dodajemy ekstrakt waniliowy. Ubijamy jeszcze około minutę. Dodajemy mąkę z sodą i mleko. Dokładnie mieszamy. Jeśli ciasto jest za gęste dodajemy jeszcze odrobinę mleka.

Nakładamy ciasto do foremek wyłożonych papilotkami do 3/4 wysokości. Pieczemy ok. 15-20 minut w 180 stopniach (do suchego patyczka). Studzimy na kratce.

Przygotowujemy krem maślany-ubijamy masło z cukrem pudrem, mlekiem i ekstraktem waniliowym, aż krem będzie gładki.

Ozdabiamy kremem nasze wystudzone waniliowe cupcakes

Zdjęcie - Waniliowe cupcakes - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Zdjęcie - Waniliowe cupcakes - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Print Friendly

Kategorie przepisów