Wiosenny koktajl z selerem naciowym w roli głównej. Subtelny, różowy kolor zawdzięcza dodatkowi truskawek. Jeśli klasyczny zestaw koktajlowy: seler + jabłko nie zachwyca Cię smakiem (niestety seler naciowy ma charakterystyczny posmak) ten z dodatkiem truskawki na pewno będzie Ci smakował.
Bardzo proste ciasto na jogurcie z truskawkami i kokosową kruszonką. To ciasto zawsze wychodzi, pod warunkiem, że wszystkie składniki będą w temperaturze pokojowej i nie będziemy zbyt długo ucierać masy. Ciasto bardzo dobrze się przechowuje, nie wysycha i z każdym dniem zyskuje na smaku.
Morele i brzoskwinie to zdecydowanie jedne z moich najbardziej ulubionych owoców w sezonie letnim!
Nie mogło zabraknąć ich w ukochanym cieście – ucieranym na maślance.
Ciacho jest łatwe, szybkie, pyszne i zawsze się udaje!
Taki deser zdecydowanie jest w stanie poprawić nastrój nawet w najbardziej deszczowe popołudnie. Jeszcze ciepła aromatyczna tarta ze śliwkami na kruchym spodzie z delikatną bezą.
Przepis na tort czekoladowy zdecydowanie wymagał odświeżenia. Był to jeden z pierwszych tortów, jakie pokazałam Wam na ciastkożercach. (...) Poszalałam też trochę przy dekoracji ;) Składniki na krem i biszkopty zostają jednak takie same – taka klasyka sprawdziła mi się wiele razy i myślę, że tego, co dobre nie trzeba zmieniać :)
Witam Was pysznym, na pewno kalorycznym deserem z kremem czekoladowym, bananem i piernikami. Szybki i prosty w przygotowaniu, zadowoli każdego łasucha.
No i mamy go!
Ja uwielbiam karmel, uwielbiam czekoladę i uwielbiam orzechy!
Uwielbiam jak chrupie, jak się ciągnie i jak jest nieziemsko słodkie i kremowe!
Ojj mogłabym pożerać snickersy dzień i noc!
Dziś mam dla Was przepis na GENIALNE ( ale to GENIALNE ) ciasto bez pieczenia – z kremem z mleka w proszku, masą kajmakową i chrupiącymi orzeszkami ziemnymi.
Prawdziwe niebo w gębie!
Koniecznie spróbujcie!
Ostatnio mój syn zajął się wyszukiwaniem ciast, które chętnie by zjadł :-) Pierwsze które wyszukał to góra lodowa. Na blogach ostatnio to ciasto królowało, ja miała okazję, żeby zrobić. Ciasto jedno z lepszych jakie jadłam, smakowało wszystkim, delikatne, nie przesłodzone, no rewelacja.
Tym razem padło na ciasto Lion, przepis znalazłam tutaj, przepis trochę zmodyfikowałam, bo dałam mniej masy kajmakowej i na górę nie dawałam batoników lion, bo słodkości byłoby za dużo, a przesłodzonych ciast nie lubimy. Z biszkopta zeskrobałam wierzch i pokruszyłam. Dzięki temu ciasto nie było przesłodzone, dla nas idealne. Jedyna wada tego ciasta jest taka, że bardzo szybko znika ;-)