Różowy koktajl z selerem naciowym

Różowy koktajl z selerem naciowym
Zdjęcie - Różowy koktajl z selerem naciowym - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Wiosenny koktajl z selerem naciowym w roli głównej. Subtelny, różowy kolor zawdzięcza dodatkowi truskawek. Jeśli klasyczny zestaw koktajlowy: seler + jabłko nie zachwyca Cię smakiem (niestety seler naciowy ma charakterystyczny posmak) ten z dodatkiem truskawki na pewno będzie Ci smakował. Truskawka to bogactwo witaminy C i soli mineralnych, a przy tym w 100 g to tylko 30 kcal. Także koktajl dalej pozostaje w kategorii odchudzających. Oczyszcza, poprawia przemianę materii i jest bardzo smaczny. Im więcej dodasz truskawek tym słodszy wypijesz trunek.

Zdjęcie - Różowy koktajl z selerem naciowym - Przepisy kulinarne ze zdjęciamiSkładniki:
3 łodygi selera naciowego
szklanka truskawek
1 jabłko
1- cm imbiru
niecała szklanka wody mineralnej
1 łyżka oleju lnianego

Wykonanie:
  • jabłko obrać, usunąć gniazda nasienne. Truskawki umyć, odszypułkować, większe rozdrobnić. Seler umyć. Jeśli masz silny blender nie obieraj selera, szkoda pozbywać się cennego błonnika, tylko go pokrój na mniejsze kawałki
  • na dno kielicha blendera nalej wody, wsyp przygotowane owoce, seler i olej, następnie zmiksuj do pożądanej konsystencji
SMACZNEGO !

Zdjęcie - Różowy koktajl z selerem naciowym - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Kategorie przepisów