Zachęcam do wypróbowania przepisu na najprostszy placek z truskawkami na budyniowym spodzie. Szybko się go robi i szybko znika, można przygotować go z innymi sezonowymi owocami, pozdrawiam :-)
Moi synowie zakochali się w nich od pierwszego gryzu. Kruche, chrupiące z dużą dawką kandyzowanej skórki pomarańczowej i płatków czekoladowych urzekły i mnie. (...) Myślę, że wejdą na stałe do kolekcji moich świątecznych wypieków, bo mnie Święta Bożego Narodzenia nie kojarzą się z aromatem przypraw korzennych ale właśnie z zapachem czekolady i pomarańczy.
Dziś mam dla Was kolejne ciacho z truskawkami.
W sklepach są coraz tańsze .. stragany robią się coraz bardziej pełne …
Koniecznie trzeba to wykorzystać , bo ani się obejrzymy , a pozostaną nam tylko mrożone!
Ciasto jest niesamowicie łatwe , szybkie … no i chyba nie muszę mówić , że przepyszne!
Bo zdjęcie mówi samo za siebie!
Delikatny biszkopt pokryty truskawkową masą z kisielu i soczystymi truskawkami zachwyci nawet najbardziej wybrednych smakoszy!
Dzisiaj zapraszam na ciasto z truskawkami na bazie jogurtu. Jest lekkie, ma winny smak truskawek i co ważne, jest bardzo proste do zrobienia. Polecam na weekend :-)
Są naprawdę przepyszne, delikatne i rozpływające się w ustach. Będziecie zachwyceni. Są wyczuwalnie cytrynowe, ale można dodatkowo polać je jeszcze lukrem otrzymanym z wymieszania cukru z odrobiną soku z cytryny.
Aromatyczny ananas i wiórki kokosowe tworzą wręcz karaibski nastrój i świetnie komponują się w tym wilgotnym cieście. W cieście jest dużo mokrych dodatków, długo więc zachowuje świeżość, ale trzeba też uważać przy jego pieczeniu i pozwolić spokojnie się wypiec:)
Browni to ciasto idealne na zimę. Duża dawka czekolady pobudza już samym zapachem:). Dzisiejsze ciasto upiekłam z dodatkiem wiórków kokosowych. Nie dominują one kakaowego smaku, wpływa jednak na konsystencję ciasta. W końcu brownie musi być wilgotne i „ciągutkowe”.
Ciasto ucierane z czekoladą i kokosem, pieczone w podłużnej blaszce, na pewno nie rozczaruje fanów znanych batoników Bounty 😀 W pierwszej kolejności, przygotowuję masę maślaną i dzielę ją na dwie części. Następnie, do jednej części dodaję rozpuszczoną czekoladę, a do drugiej kokos.