Moja propozycja to pyszne tartaletki z kremem straciatella na bazie bitej śmietany i mascarpone, udekorowane truskawkami maczanymi w czekoladzie. Smakują jeszcze lepiej niż wyglądają ;)
Sernik jak już zauważyliście ostatnio, dostaje ode mnie extra dawkę mojego serca - dzięki niemu był idealny, zjedzony co do ostatniego okruszka, choć się nie kruszył;)
Efekt - niczego sobie, choć kolejnym razem spróbuję zrobić nieco lżejszy krem - mascarpone jest jednak bardzo tłuste. Na wierzchu cała góra soczystych czereśni. Całość - pozytywna.
Pierwszy raz upiekłam ten sernik w styczniu, na Dzień Babci. Wyszedł cudnie i smakował doskonale, jednak ponieważ był to prezent, nie miałam możliwości sfotografowania go. Obiecałam sobie, że w sezonie jagodowym zrobię go ponownie. I oto jest :) Wilgotny, zbity i kremowy – dokładnie taki, jak lubię najbardziej.
Tort z czereśniami mojego autorstwa z którego jestem niezwykle dumna, bo jest po prostu przepyszny! Delikatny, wilgotny biszkopt i śmietankowy krem zlewający się ze słodką masą czereśniową… Tort jest czasochłonny, ale uwierzcie mi, że naprawdę warto! Wygląda bardzo apetycznie, a smakuje jeszcze lepiej!
Lubię serniki a perspektywa sernika limonkowo-miętowo-rumowego bardzo mnie pociągała…;) Niestety sernik nie wyszedł mi idealny ale to z mojej winy. W smaku fantastyczny tylko bardzo mi popękał:(
Ach i och - tyle w temacie jej smaku. Wyglądu chyba też :) Krucha, delikatna tarta migdałowa wypełniona aksamitnymi serami z nutką miodu. Soczyste, słodziutkie truskawki wieńczą dzieło.
Bułki z jagodami, czekoladą i kruszonką Nadziane są po same brzegi! Delikatne, puszyste ciasto drożdżowe obsypane słodką kruszonką, a w środku rozpływające się w ustach nadzienie z jagód i niemal płynnej czekolady. Bez żadnej przesady - obłęd!
Pyszne bułeczki z kokosowym budyniem, polane lukrem. Moje pierwsze skojarzenie po spróbowaniu, to pieczone pączki kokosowe - dla mnie super ! Mam nadzieję, że i Wam posmakują :-)