Pierogi leniwe w wersji light? Czy to możliwe? Oczywiście, że tak! Uwielbiam leniwe i oczywiście najlepsze są takie w typowym barze mlecznym z cukrem i masełkiem, ale jak chcemy zdrowo i dietetycznie się odżywiać to te pierogi są naprawdę bardzo smaczną alternatywą. Spróbujcie sami i oceńcie. Ja gorąco polecam :)
Moja propozycja na placki ziemniaczane to danie szybkie, proste i smaczne. Do tego lekkie, zdrowe i sycące. Bez dodatku mąki czy tłuszczu. Bardzo gorąco polecam.
Improwizowane danie z łososia, które mnie totalnie zachwyciło swoim smakiem i wyglądem. Robiąc je nawet nie przypuszczałam jak wspaniale wyjdzie! Nawet nie umiem tego dania odpowiednio nazwać więc niech będzie to wykwintna zapiekanka z łososia owinięta w liście szpinaku. Danie niezwykle proste do wykonania,lekkie, zdrowe, smaczne, aromatyczne i o wspaniałym wyglądzie.
Dziś zaproponuję Wam inną wersję faszerowanych pieczarek - z kremowymi ziemniakami puree. Takimi, jakie bardzo lubię - z cebulką usmażoną na maśle i drobno pokrojonym, przyrumienionym kruchym boczkiem. Po nałożeniu ziemniaków na pieczarki posypuję je bułką tartą, żeby utworzyła się chrupiąca skorupka.
Dziś propozycja może niezbyt wyględna, ale w smaku znakomita. Szpinak połączyłam z kremowym mascarpone i charakternym cheddarem. Całość zapieczona pod delikatnym beszamelem z chrupiącym wierzchem.
Idealna na wiosnę, pełna kolorów i smaków sałatka. Kluczem do uzyskania cudownego smaku, są drobno posiekane składniki i dodatek świeżej mięty. Koniecznie musicie spróbować tego wegetariańskiego dania, nawet jeśli jesteście miłośnikami mięsa!
Kasza kukurydziana na dobre zagościła w mojej kuchni . Po pierwsze bardzo ją lubię , a po drugie można z niej przygotować wiele smacznych , pożywnych posiłków.
Muszę przyznać, że jest to chyba najsmaczniejsza i najbardziej aromatyczna potrawa, którą miałam okazję robić w tym roku. Długo pieczona gicz jest cudownie miękka i charakterystycznie „kleista”. Jest to danie, które z pewnością długo będę wspominać.
Z awokado właściwie powstało pesto z dodatkiem orzechów i rukoli. Wszystkie smaki dobrze się komponuja bo przecież rukola jest trochę orzechowa a samo awokado jest tak neutralne, że przyjmie każdy smak.
Kaszę ugotować według przepisu na opakowaniu. Rozmrozić szpinak. W międzyczasie pokroić drobno cebulę i posiekać czosnek. Poddusić na oliwie. Dodać w miarę rozmrożony szpinak. Podgrzewać do całkowitego odparowania wody przez około 7 minut, co pewien czas mieszając...