W tym dniu nawet słynne irlandzkie piwo barwi się na zielono. Postanowiłam dołączyć się do świętowania. Upiekłam cytrynowe mini serniczki, do których dodałam zielonego barwnika i udekorowałam czekoladowymi koniczynkami.
Jest naprawdę boski w smaku, a ta polewa z białej czekolady... Co tu dużo mówić, musicie wypróbować ten przepis ;)(...) Zmodyfikowałam go odrobinę, ale myślę, że efekt końcowy uzyskałam wręcz idealny :)
Już od dawna przymierzałam się do zrobienia brownie i w końcu mi się udało:)! Oczywiście jestem fanką tego ciasta czekoladowego – lekko chrupiącego na zewnątrz i bardzo wilgotnego w środku – tak bardzo popularnego w Ameryce i Kanadzie. Kawałek ciasteczka brownie ze szklanką mleka i świat od razu lepiej wygląda !
Ciasto jest bardzo mocno czekoladowe, powiedziałabym, że wytrawne. Ma mocny czekoladowy smak, potęgowany delikatną nutką kawy. Idealne ciasto dla wielbicieli mało słodkich deserów.
Torty mrożone to wspaniały wynalazek. Można je przygotować nawet tydzień /jeśli wcześniej nas nie skusi.../ przed planowanym przyjęciem i tym samym ułatwić sobie pracę.
Muffnowe ciasto - mięciutkie i sprężyste, pyszne samo w sobie - przykryte warstwą truskawek i czekoladwy. OBŁĘD! Soczyste, słodziutkie truskawki i rozpływająca się, niemal płynna, czekolada. Bezbłędne połączenie! Prawie jak fondue z czekolady, w którym maczamy owoce.
Tym razem zachęcam Was do spróbowania absolutnej klasyki, czyli wersji waniliowej z sosem malinowym. Nie powiem, która wersja lepsza, bo obie smakowały nam tak samo, choć różnią się smakiem.
Tort jest zdecydowanie dla wyjątkowych łasuchów, baaaaardzo słodki, ale przecież taki powinnien być tort bezowy ! Połączenie mascarpone z masą karmelową, orzechami i daktylami jest pyszne.