Rodzaj sałatki jaka zrobiłam do drugiego dania. Powstałą z pokrojonej w cienkie paseczki sałaty lodowej , do tego kawałki jajka , papryki , pomidora i zielonego ogórka startego na tarce.
Spacer w słońcu, ćwierkające ptaszki, soczysta zieleń pączków drzew… coś wspaniałego. Wiosna przyszła z przytupem, więc i na talerzu musi być wiosennie. Szybka sałatka / surówka z rzodkiewki i ogórka z dodatkiem jogurtu naturalnego.
Warstwowe sałatki wyglądają bardzo efektownie i ładnie prezentują się na stole. Ta, którą dziś proponuję, została zrobiona na bazie tuńczyka i jajek. Smaku i koloru nadają także kukurydza, papryka i marynowane pieczarki. Sałatka nie należy niestety do niskokalorycznych, ale... jest bardzo smaczna i sycąca ;)
Przepis na ta sałatkę dostałam od taty, został nią poczęstowany przez jednego ze swoich klientów i tak mu zasmakowała, że poprosił o jej przygotowanie w domu. Od tego czasu dość często gości ona na naszym stole.
Smaczna i kolorowa, iście wiosenna sałatka. Rzodkiewki nadają chrupkości, a marynowany pieprz – ostrości i wyrazistości. Na dodatek kurczak sprawia, że jest sycąca i pożywna. Tak mało składników, a tak wiele zalet :)