Sałata lodowa z mnóstwem warzyw polana octem balsamicznym
Sałata lodowa z mnóstwem warzyw polana octem balsamicznym , pokropiona odrobina oliwy z oliwek , dużo zdrowia na małym talerzu.
Sałatka wielowarzywna na sałacie
Składniki:
1 szt sałata lodowa
2 kawałki selera naciowego
Sól morska-
pieprz kolorowy ziarnisty
oliwa z oliwek
ocet balsamiczny
1 papryka czerwona
4 łyżki oliwki zielone
4 łyżki kukurydzy
1 cebula czerwona
koperek
Sałatę lodową myjemy osuszamy i kroimy w paseczki. Seler naciowy obieramy i kroimy w plasterki. Kukurydze odcedzamy. Oliwki odsączamy z zalewy. Paprykę myjemy usuwamy gniazdo nasienne i kroimy w paseczki. Cebule czerwona obieramy i kroimy w piórka. Warzywa łączymy z sobą i dodajemy do sałaty. Sałatki solimy i doprawiamy pieprzem na talerzach. Kropimy oliwa i octem balsamicznym. Podajemy zaraz po zrobieniu.