Ciasto oczywiście również nie wymaga pieczenia , dlatego nadaje się dla tych z Was , którzy nie lubią długo przesiadywać w kuchni. Chrupiące herbatniki przełożone delikatnym i niesamowicie smacznym kremem budyniowym napewno znajdą wielu wielbicieli! Zobaczcie jakie to proste!
Nic nadzwyczajnego … nic szałowego … Proste i smaczne! Ciasto , które można przygotować z mgnieniu oka , nawet kiedy zjawiają się niezapowiedziani goście. Lekkie … mięciutkie … delikatnie słodkie – takie którego można śmiało wziąć dokładkę , bez obawy o nadmiar kalorii.
Biorąc pod uwagę nasze spożycie pomidorów w puszkach, to mam wrażenie, iż inwestycja w 20 kg limy była dobrym posunięciem. Pierwszy raz pasteryzowałam przetwory w piekarniku. Mam nadzieję, że się utrzymają.
Zebra zebra zebra …. o jaką zebrę chodzi? A no o ciasto!Pyszne , łatwe i niesamowicie szybkie , które po rozkrojeniu zaskakuje swoim wyglądem przypominającym właśnie zebrę w paseczki!
Szarlotka najlepsza – tak tą szarlotkę ochrzciło moje dziecko, bo puszysta, bo mokra, bo dużo jabłek – po prostu najlepsza. ( ps. taką mogę robić codziennie ;) )
Uległam półkruchemu, ciasteczkowemu, ale jednocześnie delikatnemu, lekkiemu, puszystemu, waniliowemu, w smaku i aromacie, ciastu. Dużo przymiotników, ale należy mu się jak najlepszy opis :) A w tym idealnym cieście, zanurzone są jabłka. Słodkie, mięciutkie, dosłownie rozpływające się w ustach, ale jednocześnie trzymające swój pierwotny kształt mimo zapieczenia. Bajka.
Sernik królewski należy do jednego z najlepszych serników. Bardzo go lubię. Jedząc go można się przenieść w czasy dzieciństwa i świąt. Jest wilgotny, pulchny a połączenie sera i kruchego kakaowego ciasta jest przepyszne. Myślę,że warto go jeść nie tylko od święta. Wbrew pozorom nie jest trudny w wykonaniu.
Jego atutem jest właśnie puszystość: takie jest i ciasto, i masa jabłkowa, i pianka na wierzchu. Lekkie, smakowite, wykwintne, zadowoli gust wielbicieli domowych wypieków.