Pyszny, lekki, mocno owocowy i zniknął w ciągu jednego dnia. Pomysł na dekorację znalazłam w grafice Google, a przepis na ciasto i kremy to już własna improwizacja. I powiem dumnie – bardzo udana Gorąco polecam!
Potrawę przyrządzamy na jednej patelni, przygotowując po kolei wszystkie składniki. Danie jest kolorowe, wielopoziomowe, głębokie i wiosenne. Kolory, smaki i tekstury się mieszają, tworząc potrawę, którą Mrs. Sandman określiła mianem "ojej"...
Sezon szparagowy trwa krótko więc korzystam jak mogę – tym razem w formie sałatki, z dodatkiem jednej z ulubionych wędlin. Konkretny, smaczny posiłek – idealny na lunch czy kolacje. Polecam
Sałatka, której podobną wersje już proponowałam. Subiektywnie stwierdzam, że wersja z dodatkiem ricotty już lepsza…delikatniejsza. Jednak obie wersje są przepyszne! Polecam!