Takie tam sucharki bananowe. :) Nadmiar tego żółtego owocu zmusił mnie do ruszenia głową. A że dawno biscotti nie było, to nie zaszkodzi zrobić. Biscotti mają to do siebie, że mogą sobie leżeć tygodniami w pudełku czy słoiku i nic im nie będzie.
Dla mnie najsmaczniejsze ze wszystkich zakalcowatych. Ciężkie, ale rozpływające się w ustach. Kwaśne maliny i chrupiące orzeszki delikatnie przełamują słodycz ciasta.
Polecam dziś wspaniały sernik ze śliwką w czekoladzie, na który przepis ostatnio krążył w sieci. Bardzo prosty a jednocześnie zachwycający. Delikatna masa serowa i śliwkowo-czekoladowy spód to naprawdę niezwykłe połączenie.
U mnie w domu mam wielkie zapasy dyni. W tym roku zaprawiłam dynię w postaci dżemów, dynię w zalewie octowej, zamroziłam spory jej zapas. Trzeba ją wykorzystać, bo jest bardzo zdrowa.
Polecam dziś wspaniały sernik ze śliwką w czekoladzie, na który przepis ostatnio krążył w sieci. Bardzo prosty a jednocześnie zachwycający. Delikatna masa serowa i śliwkowo-czekoladowy spód to naprawdę niezwykłe połączenie.
Co jeść, kiedy pomidory przestają smakować jak pomidory a sałata jest smutną atrapą sałaty? To jest moja wersja zimowej sałatki - robiona "na oko", z tego co jest pod ręką
15 minut pracy, drugie 15 pieczenia i już mam przed sobą pyszne, chrupiące i zdrowe ciasteczka.Więcej czasu zajmie Wam zapewne droga do sklepu, po ciastka w których na pewno nie znajdziecie taki pyszny skład...
Wykorzystałam przepis z rolady ze szpinakiem - ciasto znów wyszło pyszne - z zewnątrz przypieczone i chrupiące, w środku miękkie. A pieczarki podduszone w czerwonym winie w roli nadzienia sprawdziły się świetnie! Polecam
Od jakiegoś czasu się do niej przymierzałam, mówiłam, że w następny weekend zrobię i tak minęło ich kilka, aż nadszedł ten właściwy. Krem ma piękny kolor, którego nie oddają moje zdjęcia, jest kremowy i słodkawy co mnie zdziwiło. Zupa jest bardzo smaczna i sycąca.