Spaghetti al burro
Ależ byłam zakręcona przy robieniu tej potrawy. Zamiast posolić wodę, osłodziłam ją. Dobrze, że chociaż w porę oprzytomniałam, bo inaczej 700g makaronu, szlag by trafił:)
A to by była wielka szkoda, bo spaghetti al burro, to wyjątkowo pyszne danie! I z pewnością najprostsze, jakie w życiu robiłam. Do jego przygotowania wystarczą tylko dwa składniki: ugotowany makaron i rozpuszczone masło. Bez parmezanu, można się spokojnie obyć. Dzieci - szczególnie - wolą, taką zwykłą maślaną wersję. Przepis znalazłam na blogu Raspberries and cream. Polecam!
Spaghetti al burro
Składniki:
- 700g suchego spaghetti
- 200g masła dobrej jakości
- starty parmezan (ok. 4 łyżki)
W garnku, w osolonej wodzie, gotujemy makaron wg przepisu na opakowaniu, odcedzamy i przekładamy z powrotem do garnka. W oddzielnym naczyniu rozpuszczamy masło i mieszamy z makaronem. Rozkładamy na talerze i każdą porcję posypujemy łyżką startego parmezanu.
Smacznego!