Spaghetti al burro

Spaghetti al  burro

Ależ byłam zakręcona przy robieniu tej potrawy. Zamiast posolić wodę, osłodziłam ją. Dobrze, że chociaż w porę oprzytomniałam, bo inaczej 700g makaronu, szlag by trafił:)

A to by była wielka szkoda, bo spaghetti al burro, to wyjątkowo pyszne danie! I z pewnością najprostsze, jakie w życiu robiłam. Do jego przygotowania wystarczą tylko dwa składniki: ugotowany makaron i rozpuszczone masło. Bez parmezanu, można się spokojnie obyć. Dzieci - szczególnie - wolą, taką zwykłą maślaną wersję. Przepis znalazłam na blogu Raspberries and cream. Polecam!

Zdjęcie - Spaghetti al  burro  - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Spaghetti al burro

Składniki:

  • 700g suchego spaghetti
  • 200g masła dobrej jakości
  • starty parmezan (ok. 4 łyżki)

 

W garnku, w osolonej wodzie, gotujemy makaron wg przepisu na opakowaniu, odcedzamy i przekładamy z powrotem do garnka. W oddzielnym naczyniu rozpuszczamy masło i mieszamy z makaronem. Rozkładamy na talerze i każdą porcję posypujemy łyżką startego parmezanu.

Zdjęcie - Spaghetti al  burro  - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Smacznego!

Kategorie przepisów