Na próbę, przygotowałam pączkowe muffinki z książki 1 mix, 100 muffins Susanny Tee. Wyszły naprawdę smakowite (...). Do pączków mimo wszystko dość im daleko, jednak cukrowa posypka nadaje im niepowtarzalnego charakteru. U mnie z domowymi powidłami śliwkowymi, ale jak ktoś ma chęć, może dać różę.
Moi znajomi uwielbiają te muffinki i właśnie to są chyba najlepsze babeczki w moim repertuarze Zatem musiałam, po prostu musiałam je wstawić na bloga Mam nadzieję, że uznacie tę decyzję za słuszną.
Owsianka na wynos, tak w skrócie nazwałam te wypełnione płatkami owsianymi muffinki. To moja propozycja na śniadanie dla zabieganych, którzy nigdy nie mają rano czasu. Przygotować można je wieczorem aby następnego dnia wrzucić muffinkę do torebki i .. w drogę.
Te muffinki znajdą swoich zwolenników wśród smakoszy orzechów. Ciasto jest nieco suche, spieczone z wierzchu, delikatnie słodkie i orzechowe, wspaniale kontrastuje z kwaskowatymi powidłami śliwkowymi.
Jeżeli jesteście na diecie - nie polecam Wam robienia tych muffinek. Niebezpiecznie uzależniają i zostają zjedzone w całości jeszcze tego samego dnia! :) (...) Biała i ciemna czekolada świetnie się uzupełniają, a kwaskowate wiśnie wieńczą całość.
Muffinki z avocado... bardzo byłam ciekawa rezultatu tego eksperymentu i... gdybym nie wiedziała że tam jest to nie wyczułabym różnicy miedzy nimi a innymi czekoladowymi babeczkami. Smaczne, wilgotne, nieco kruszące się, mocno czekoladowe ciasto z kawałkami czekolady i orzechów włoskich.
W drugiej misce wymieszałam syrop ananasowy, jajko i zmiksowanego ananasa. Do suchych składników dodałam mokre, wymieszałam i dolałam roztopionego, przestudzonego masła. Wymieszałam i przełożyłam do foremek na muffiny...
Smaczne, puszyste, zdrowe ciasto z dodatkiem otrębów, cytryny i miodu, nasączone cytrynowo - miodową polewą. Pyszne, łatwe w przygotowaniu. Doskonałe na podwieczorek lub drugie śniadanie. Świetnie sprawdzą się jako przekąska na majówce :)
Fantastyczny przepis! Muffinki są po prostu kapitalne :) Karmelizowany rabarbar ś wietnie współgra z wilgotnym, nieco zbitym cynamonowo-pomarańczowym ciastem. Normalnie ciężko się od nich oderwać ;
Wilgotne, odrobinę zbite, chrupiące migdałami lekko kwaskowate, za sprawą owoców muffinki, były smaczne. Jak widać na zdjęciach równie dobrze się prezentowały. Łatwe w przygotowaniu. Ze stołu znikały dosyć szybko.
Pyszne i aromatyczne małe wypieki, które urozmaicą niejedno letnie śniadanie. Zatopione w nich młode jabłka świetnie komponują się ze zdrowym dodatkiem do wypieków- czyli musli. Muffinki kojarzą nam się z deserem, a może dla odmiany upieczesz je na weekendowe śniadanie?
Obawiałam się że połączenie miodu i suszonych daktyli będzie zbyt słodkie ale na szczęście było tak w sam raz. Muffinki zaraz po upieczeniu były bardzo puszyste z lekko spieczoną skórką, przypominały mi w smaku pączka.
Muffiny ze śliwkami i bekonem to moja wariacja przepisu na muffiny, których głównym składnikiem miała być przystawka devils on horseback. Devils on horseback to zawijane w bekonie świeże daktyle podsmażane na oliwie tak długo aż bekon stanie się chrupki.