Proste muffiny kokosowo-ananasowe
225 g ananasa z puszki - osączonego
ok. 315 g mąki pszennej
szczypta soli
łyżeczka proszku do pieczenia
70 g cukru pudru
35 g wiórków kokosowych
1 jajko
70 g syropu ananasowego z puszki - ok 1/4 szklanki
70 g roztopionego masła
duża garść migdałów pokrojonych w słupki
W dużej misce wymieszałam suche składniki: mąkę, wiórki kokosowe, proszek do pieczenia, sól i cukier puder.
W drugiej misce wymieszałam syrop ananasowy, jajko i zmiksowanego ananasa.
Do suchych składników dodałam mokre, wymieszałam i dolałam roztopionego, przestudzonego masła. Wymieszałam i przełożyłam do foremek na muffiny. Na wierzch wysypałam migdały i całość wstawiłam do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C. Piekłam około 25 minut.
Gotowe :-)