Mimo tropikalnej pogody w sobotę upiekłam ciasto, Nie zdarza mi się to jakoś szczególnie często, ale jakoś tak mnie naszło. Trzeba korzystać z sezonowych owoców póki są.
Bardzo smaczne i szybkie w wykonaniu ciasto ze śliwkami.(...) Ciasto pięknie wyrosło, owoce nie opadły, tylko utrzymały się na wierzchu. Wyszło naprawdę fajnie. Upiekłam je na wizytę koleżanki i zjadłyśmy pół blaszki, kiedy było jeszcze lekko ciepłe.
Za oknem słońe i złocisto - brązowe drzewa. Pięknie. Te piękne drzewa obdarzyły nas pysznymi jabłkami. Trzeba więc je wykorzystać. Proponuję racuszki drożdżowe z antonówką. Polane śmietaną i posypane cynamonem smakowały przepysznie.
Podana na spotkaniu surówka powaliła mnie na kolana i w niedzielny obiad została podana na naszym stole. Na obiedzie mieliśmy gości i wszyscy przyjęli ją z zachwytem.
Gęsta i sycąca a przy tym lekko pikantna, pyszna zupa gulaszowa, która może stanowić z powodzeniem samodzielne danie. Jesienią bardzo często gości u nas na stole. Wychodzę do ogródka i wracam ze świeżymi warzywami. Gotuje cały gar zupy, piekę biały chleb francuski i zajadamy się nią przez kilka dni. Odgrzana jest jeszcze lepsza bo wszystkie zapachy i smaki wówczas się przegryzą
Powinnam dodać w nazwie szybko znikająca. To proste, dość popularne składniki i znacząca ilość czosnku sprawiają, że ta sałatka tak dobrze smakuje. Kiedyś myślałam, że czosnek z ananasem to mezalians smakowy ale bez niego sałatka byłaby po prostu mdła.
Ciasteczka te powstały, ponieważ zostały mi białka z pieczenia chrustów. Okazały się bardzo smaczne, szybkie i zdrowe. Sezamowe ciasteczka z płatków owsianych
Doskonałe chrupiące kwadraciki a'la faworki - ale nie można ich zbyt grubo rozwałkować bo nie będą takie chrupiące. Są doskonałe w smaku ale najlepiej smakują na ciepło... Polecam