Zapraszam dzisiaj na pyszne ciasto z makiem. Jest to taki typowy wypiek do herbaty a więc suche ciasto ( czyli bez masy) ale raczej z tych wilgotnych. Takie lubię najbardziej.
O tej zupie można powiedzieć, że smakuje podobnie jak chipsy ziemniaczane o smaku cebulowym, ale jest o niebo lepsza no i zdrowsza na pewno. Jeśli ją dobrze przyprawimy jest pyszna ale naprawdę trzeba nie oszczędzać na pieprzu. Podsmażana kielbasa chorizo nadaje jej tego pikantno - czosnkowego smaku. Polecam z grzankami.
Tym razem inne krokiety, bo z farszem szpinakowym i żółtym serem, przepis według własnego pomysłu. Pierwszy raz robiłam i raczej nie skończy się na jednym razie. Krokiety są pyszne, bardzo lubię połączenie szpinaku z czosnkiem.
Doskonale smakuje z dodatkiem wingron, melona, szampana i win czerwonych.Można go też użyć do zapiekanek i tostów - pod wpływem wysokiej temperatury camembert topi się. I właśnie taki topiony ser polecam jako przekąskę albo przystawkę.
Smaczne, sycące i szybkie do zrobienia curry - jego przygotowanie zajmuje tylko pół godziny. Kawałki kurczaka duszone z batatami, zielonym groszkiem i soczewicą tworzą lekko pikantne (i aromatyczne) danie
Od pewnego czasu zamieniłam, podobnie jak organizatorka akcji, tradycyjne śniadania na różnego rodzaju koktajle. Mam nadzieje schudnąć dzięki temu parę centymetrów w talii oraz dostarczyć mojemu organizmowi nieco witamin, aby na wiosnę wyglądać świeżo i zdrowo.
Jeśli chcecie przekonać sie jak świetnie pasuje imbir do kiwi i jabłek polecam Wam spróbowac tego koktajlu. Jest to moja zielona, orzeźwiająca propozycja na dzisiejszy, pięknie zapowiadający się dzień:)
Czy Wam również tak szybko upływa czas? Dopiero był poniedziałek, a już zaczyna się kolejny weekend i właśnie zorientowałam się, że zapomniałam umieścić na blogu przepis na chleb, który upiekłam w poprzedni weekend i jadłam przez cały tydzień.
Mango jest jednym z najwykwintniejszych owoców tropikalnych na świecie ze względu na przyjemny smak, zapach i kolor.Miąższ mango jest żółty,kremowy, gęsty, delikatny i orzeźwiający, z subtelnym i upajającym zapachem.
Mięso mielone to nieskończona ilość pomysłów w kuchni. Można wykorzystać praktycznie każdy rodzaj mięsa (i nie tylko mięsa) i doprawić w dowolny sposób (grzybki, zioła, warzywa).