SMAŻONY SER CAMEMBERT Z ŻURAWINĄ

SMAŻONY SER CAMEMBERT Z ŻURAWINĄ
Zdjęcie - SMAŻONY SER CAMEMBERT Z ŻURAWINĄ - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Oryginalny Camembert jest produkowany z niepasteryzowanego mleka krowiego.
Ze względu na dużą zawartość tłuszczu, jest to produkt wysokokaloryczny.
Camembert jest znany i produkowany w różnych zakątkach świata, jednak najlepszy pochodzi z... Camembert, miejscowości w Normandii.
Sam ser ma kremową konsystencję i lekko żółty kolor.
Charakteryzuje się łagodnym, lekko słonym, zbliżonym do sera brie smakiem.
Doskonale smakuje z dodatkiem wingron, melona, szampana i win czerwonych.Można go też użyć do zapiekanek i tostów - pod wpływem wysokiej temperatury camembert topi się.
I właśnie taki topiony ser polecam jako przekąskę albo przystawkę.
Składniki: ( 4 porcje )
  • ser camembert
  • jajko
  • tarta bułka
  • sól
  • pieprz
  • żurawina
Zdjęcie - SMAŻONY SER CAMEMBERT Z ŻURAWINĄ - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Ser obtoczyłam w roztrzepanym jajku.
Zdjęcie - SMAŻONY SER CAMEMBERT Z ŻURAWINĄ - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
A następnie w tartej bułce.
Zdjęcie - SMAŻONY SER CAMEMBERT Z ŻURAWINĄ - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Smażyłam na patelni dodając niewielką ilość oliwy.
Zdjęcie - SMAŻONY SER CAMEMBERT Z ŻURAWINĄ - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Podawałam z żurawiną.
Zdjęcie - SMAŻONY SER CAMEMBERT Z ŻURAWINĄ - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Smacznego!

Zdjęcie - SMAŻONY SER CAMEMBERT Z ŻURAWINĄ - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Kategorie przepisów