pstrąg tęczowy z czosnkiem, kolendrą i chilli
Wpadłam w ciąg. Rybny. Przynajmniej najemy się kwasów omega za wszystkie czasy. Na zdrowie. Tym razem kupiłam piękne świeżutkie pstrągi tęczowe.
Pstrąg tęczowy z czosnkiem, kolendrą i chilli
Rybki ułożyć w natłuszczonym naczyniu do zapiekania, skropić od góry olejem i zapiec - 30 minut w 180 stopniach.
Pstrąg tęczowy z czosnkiem, kolendrą i chilli
- 2 pstrągi tęczowe
- 1 ząbek czosnku
- pół papryczki chilli
- garść świeżej kolendry
- kilka plasterków cytryny
- kawałek masła
- sól
- olej
Rybki ułożyć w natłuszczonym naczyniu do zapiekania, skropić od góry olejem i zapiec - 30 minut w 180 stopniach.