Dziś premiera!
Dziś domowe nuggetsy z sosem koperkowym (w wersji dla dorosłych czosnkowo-koperkowym). Dzieci uwielbiają chrupiące kurczaczki, więc przyrządźmy je zdrowiej niż na rozgrzanym oleju smażąc- poprostu upieczmy je!
Nietypowe, ale zarazem niesamowicie smaczne połączenie smaków. Soczysty schab i kwaskowate wiśnie z delikatnym sosie są fantastycznym pomysłem np. na przyjęcia albo rodzinny obiad.
Dziś mam dla Was przepis na troszkę innej wersję , ale wcale nie mniej smaczną. Są ostre! Bardzo ostre! Przyrządzone na sposób tajski z dużą ilością chili i chrupiącym sezamem.
Przedstawiam dziś jednonaczyniowy i szybki obiad, propozycję na danie szybkie, smaczne i wyjątkowe. Ze względu na dodatek szafranu i kaparów - wręcz eleganckie!
Polędwiczki pokroić w kostkę, doprawić, solą, pieprzem i odrobiną chilli. Do miski wybić jajka, roztrzepać, dodać majonez, mąkę ziemniaczaną, osolić i całość wymieszać. Następnie dodać starty żółty ser, pokrojone polędwiczki i natkę pietruszki. Całość jeszcze raz wymieszać. Smażyć na średnio nagrzanej patelni, nakładając łyżką na rozgrzany olej...
Rzadko jadam wątróbkę, choć ostatnio coraz bardziej się do niej przekonuję. Szaszłyki z wykorzystaniem tego rodzaju mięsa są dość nietuzinkową propozycją, ale bardzo smakowitą.
Dziś tęskniąc za cudownymi wyprawami do lasu, wspomagam się wycieczkami do osiedlowego sklepu i kupuję zapaczkowane 200g smutno wyglądających grzybków. Tym razem zjadam je sama i to nie w jajecznicy! Jest pysznie!
Jajka rozmącić i dodać do mięsa. Wymieszać dokładnie, aby pokryły wszystkie kawałki kurczaka. W innym naczyniu połączyć kaszę z pozostałymi przyprawami. Obtaczać w niej kawałki kurczaka i smażyć na rozgrzanym oleju z obydwu stron, aż będą złociste...
Kilka godzin i mamy coś pysznego bez konserwantów , sama natura a dla zdrowotności młoda pokrzywa . Wędlina wspaniale nadaje się do kanapek , idealnie smakuje na łonie natury .Dla małych i dużych .
Chyba jedno z najszybszych dań mięsnych i konkretnych. I do tego jakich pysznych:-) Zdziwiłam się, przeszukując przepisy, że tej potrawy jeszcze nie wrzuciłam. A to przecież klasyk letni - obowiązkowy.
Uwielbiam połączenie mięsa z owocowymi dodatkami. Dla mnie danie jest zachwycające. Polecam użycie świeżego ananasa! Ulepek z puszki raczej nie wchodzi w rachubę. Pyszne, proste, zdrowe i bardzo egzotyczne danie, na pewno do powtórzenia.
Dziś przedstawiam coś dla fanów soczystych i rozpływających się w ustach steków (...). Podałam go ze śmietankowym puree ziemniaczanymi obłędnym sosem grzybowym z boczkiem i śmietanką, wyszło przepysznie! Ten stek to wielki stek typu tomahawk