Z tego przepisu wychodzi bardzo pyszne, lekkie danie. Pomysł ponownie z książeczki "Smaki Grecji" wydawnictwa Parragon. W oryginale w tym daniu powinny być jeszcze serca karczochów, z których ja zrezygnowałam.
Bez wątpienia jest to danie ekspresowe, jednogarnkowe i doskonałe w smaku. Przepis pochodzi z programu telewizyjnego Nigelli Lawson. Chorizo to tradycyjna kiełbasa hiszpańska robiona z wieprzowiny. Chorizo charakteryzuje się mocnym zapachem. Najbardziej popularne odmiany to chorizo z chili oraz chorizo z papryką. Dzięki aromatom tej kiełbasy nie ma potrzeby używania wielu przypraw. Polecam i życzę smacznego.
Zielone? A tak. Zielone. No i trochę jasne. Takie ciapate. A wszystko za sprawą szpinaku i indyka. Zdrowe, dietetyczne, kolorowe, smaczne. Takie kotleciki podane z warzywami przyrządzonymi na parze będą stanowić świetny, niskokaloryczny i sycący na długo posiłek. Wszystko to osiągnięte przy niewielkim wysiłku. Zapraszam na shrekowe kotlety :)
niedawno przeczytałam, że znajoma zrobiła na obiad karczek w kapuście, ze śliwkami. zabrzmiało tak apetycznie, że po prostu MUSIAŁAM to zrobić, i poprosiłam Tunię o przepis :) podzieliła się, zrobiłam - i od tamtej pory Młoda moja, uprzednio średnio chętna do jedzenia mięsa przez ostatni rok z hakiem, zaczęła jeść mięsko.
Poczciwy schabowy na niedzielę, zapieczony z porem i marchewką. Mięso pozostało miękkie i soczyste, a samo danie okazało się smaczniejsze, niż się spodziewałam ;)
Jak coś mi przypadnie do gustu to chcę natychmiast tego spróbować. Tak właśnie było z przepisem z ulotki supermarketu na to unikalne danie. Kurczak po marokańsku to super przepis dla wszystkich zapracowanych, którzy poszukują ciekawych smaków. Przygotowanie zajmuje tylko kilka minut plus czas na marynowanie i pieczenie i naprawdę warto spróbować.
Smakuje wybornie, jak dojrzewające suszone szynki. Tym sposobem można przygotować i inne mięsa. Sposób otrzymania swojego mięsa bezcenny, bo wiemy co jemy, bez żadnych polepszaczy, a jaka satysfakcja...:-)