Kruche ciasto, krem krówkowy z solą, plasterki banana i bita śmietana z dodatkiem mascarpone. Wiem, że kombinacja tego deseru na pierwszy rzut oka może wydawać się zbyt słodka, ale po spróbowaniu łatwo zrozumieć, dlaczego Banoffee kocha tyle osób :)
Kajmaku na Wielkanoc u nas nie może zabraknąć. Ląduje na kruchym spodzie z mazurków, w roli nadzienia do kruchych ciasteczek, czasem też jako polewa do baby.
By „magicznymi” sposobami przyciągnąć nam to słoneczko coraz bliżej mam dla Was prawdziwe wiosenne ciasteczka!
Niesamowicie kruche , delikatne , o orzeźwiającym cytrynowym posmaku!
Idealne na przekąskę w szkole, pracy czy też do podjadania przed tv z kubkiem ulubionego kakao.
Spróbujcie!
Jak wiosna-to wiosna!,na talerzu-też!,bo jak inaczej można nazwac to cale bogactwo kolorów,które możemy użyć do zrobienia wspaniale kruchych ,a jednocześnie delikatnych w srodku slodkosci.
W książce „Pożywianie dla zdrowia” autorstwa Charlesa Rachela znalazłam opis składu domowego muszli wraz ze sposobem przygotowania do jedzenia. Trochę tylko pozmieniałam składniki, aby dostosować skład do swojego gustu. A wracając do pytania tytułowego - szukając alternatywy do jedzenia „paszy” (czyli muszli :)) dzień w dzień, upiekłam miękkie, lekko słodkie ciastka w magdalenkowych foremkach.
Słodko-kwaśne maleństwa, które są połączeniem moich ulubionych ciast- brownies i sernika.Upieczone w maleńkich babeczkowych foremkach są podzielne i dużo milsze dla oka, niż ciasto upieczone w dużej blasze.
Ciasto francuskie to taki produkt, który zawsze mam w lodówce. Daje bardzo dużo możliwości zarówno w wersji wytrawnej jak i deserowej. Na blogu można znaleźć wszystkie wariacje na temat ciasta francuskiego jakie zrobiłam jednak zapomniałam o bardzo oczywistym przepisie: gorącym ciasteczku z nadzieniem owocowym .