Pyszne, domowe pączki i to bez smażenia. Są rewelacyjne! Nie ma się przy tym wyrzutów, że jemy tłuste i kaloryczne. Nie wymagają wiele pracy, ponieważ odchodzi czas na ich smażenie. Naprawdę polecam.
Greckie obwarzanki to jeden z moich ulubionych przysmaków z ciasta francuskiego!
Połączenie ciasta francuskiego z delikatnym kruchym ciastem tworzy fantastyczną całość, której ciężko się oprzeć.
Greckie obwarzanki są niesamowicie kruche, delikatne i bardzo chrupiące.
Są naprawdę wyjątkowe, mało słodkie i wprost rozpływają się w ustach. Wbrew pozorom znalezienie dobrego przepisu, na naprawdę kruche ciastka - nie jest taką prostą sprawą. Większość wypieków tego typu, niestety po upieczeniu jest dosyć twarda. Sekretem prezentowanych dzisiaj przeze mnie ciasteczek są trzy rzeczy - maka krupczatka, prawdziwe masło i dobre schłodzenie składników przed wyrobieniem ciasta.
Daleko im do wyglądu tych ze sklepu. Natomiast jeśli chodzi o smak to tutaj mogę być zadowolona. Gniazdka są mięciutkie, pulchne, po prostu przepyszne. Na jednym ciężko poprzestać.
Na naszym stole w tłusty czwartek już od kilku lat gości nieco zdrowsza wersja tradycyjnych pączków. Tak, to prawda, smakują nieco inaczej... ale wciąż są przepyszne! :)
Pączki są smaczne, delikatne, nie nasiąknęły za mocno tłuszczem. Wyszły mi może ciut za mało puszyste, ale to moja wina, bo trochę za krótko wyrastały już po uformowaniu. Z tego też powodu nie na każdym pączku znajduje się tradycyjna, biała obwódka.