Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.
Połączenie delikatnej, kremowej, wilgotnej warstwy serowej z mocno czekoladowym, ciężkim spodem brownies i chrupiącą czekoladą na wierzchu dało powalający efekt.
vesenka,
Blog:Kuchnia na obcasach (wpis archiwalny)
Sernik jest słodki, wilgotny, bardziej z tych puszystych niż kremowych, ale przede wszystkim jest baaardzo snickersowy. I mimo,że kawałek ma zapewne miliard kalorii, to i tak ciężko mu się oprzeć. Polecam!
vesenka,
Blog:Kuchnia na obcasach (wpis archiwalny)
Pasztet z soczewicy to wyjątkowo wdzięczna potrawa. Mało wysiłku, duży efekt, a przy okazji można zrobić przegląd lodówki. I jak tu go nie lubić? Każdy może znaleźć swoją ulubioną wersję, bo soczewica ochoczo przejmuje wszystkie smaki i aromaty. To właśnie dlatego zależnie od użytych składników i przypraw za każdym razem otrzymamy inny efekt końcowy.
vesenka,
Blog:Kuchnia na obcasach (wpis archiwalny)
Przyznam się szczerze, że nie robię pieczeni za często, jednak nieodparcie kojarzy mi się ona z dzieciństwem i niedzielnymi obiadami kiedy zjeżdżała się cała rodzina. Dziś pieczona szynka, pomimo dodania dość dużej ilości miodu nie zdominował on smaku, czuć raczej jego delikatną nutkę.
vesenka,
Blog:Kuchnia na obcasach (wpis archiwalny)
Ostatnio jestem strasznie zabiegana i musiałam zrobić coś na szybko na śniadanie. Zajrzałam do lodówki i rozejrzałam się po półkach, co mi wpadło w ręce znalazło się na stole kuchennym, oto efekt.
vesenka,
Blog:Kuchnia na obcasach (wpis archiwalny)
Nic nie równa się z domowymi lodami. Szykuje się seria. Na pierwszy ogień poszły lody ajerkoniakowo-waniliowe. Do ich zrobienia nie potrzeba maszyny do lodów. Są kremowe, mocno waniliowe, z wyraźną nutką alkoholu.
vesenka,
Blog:Kuchnia na obcasach (wpis archiwalny)
Ta przepyszna pasta jest jedzona jako przystawka na całym świecie a wywodzi się z południa Francji. Można ją podawać na tostach lub bagietce, jest używana także jako nadzienie do drobiu.
vesenka,
Blog:Kuchnia na obcasach (wpis archiwalny)
Dzisiejszy sernik to połączenie dwóch intensywnych smaków – maksymalnie waniliowej masy serowej i mocno cytrynowego lemon curd. Połączenie kontrastowe, ale bardzo udane. To przepis bardzo w moim stylu, czyli zmielić, ubić, wymieszać i do piekarnika. A efekt jest odwrotnie proporcjonalny do wysiłku włożonego w przygotowanie tego sernika.
vesenka,
Blog:Kuchnia na obcasach (wpis archiwalny)
Czekolada to dla mnie jak kryptonit dla supermana, zapach, smak, sam widok czekolady pobudza moje zmysły, mogę zjeść każdą ilość, gorzej tylko z tym co będzie po pochłonięciu jej w dużych ilościach
vesenka,
Blog:Kuchnia na obcasach (wpis archiwalny)
Miałam apetyt na sernik. Ale chciałam,żeby był lekko kwaskowy. Ten sernik właśnie taki jest – orzeźwiający, wilgotny, kremowy i bardzo cytrynowy. Cytrynowy krem, który jest na wierzchu to kropka nad i.
vesenka,
Blog:Kuchnia na obcasach (wpis archiwalny)