Robi się ją błyskawicznie. Ciasto ma fajny smak i ciekawą konsystencję. Trzeba się jednak liczyć z tym, że smakiem tradycyjnej pizzy, na drożdżowym cieście nie przypomina. No i jest jej mało…. zbyt mało;)
Pomysł na smaczny obiad, który przygotujesz zaledwie w trzydzieści minut. To idealne połączenie delikatnego mięsa ryby, z wyrazistym smakiem pasty curry. Polecam na smaczny i zdrowy obiad, w orientalnym klimacie 🙂
Przepyszny makaron rodem z Sycylii. Cudownie aksamitny bakłażan, pomidory, najlepiej wygrzane w słońcu ale zimą mogą być z puszki i dużo czosnku i ziół. Dodatkowym atutem jest oczywiście, jak zwykle w przypadku makaronu, krótki czas przygotowania, trzeba tylko pamiętać, żeby wcześniej nasolić bakłażana
Szukacie pomysłu na zapiekankę? A może zainteresuje Was ziemniaczana zapiekanka z duszoną białą kapustą i boczkiem?
Mój mąż stwierdził, że przypomina mu bigos z ziemniakami;)
Wyszło bardzo smacznie, tak inaczej, a ja, jak wiecie, lubię od czasu do czasu podać coś nowego.
Ciekawe danie jednogarnkowe. Delikatne pulpety drobiowe duszone w sosie pomidorowym z dodatkiem mnóstwa warzyw. Taki obiad można zrobić nawet na cały tydzień i każdego dnia podawać z innym dodatkiem. Ja najbardziej lubię z kaszą orkiszową ale świetne są też z ziemniakami czy ryżem a nawet makaronem.
Dania z sosem słodko-kwaśnym kojarzą mi się głównie w zestawieniu z kurczakiem. Tym bardziej z zaciekawieniem przygotowałam takie danie z polędwiczką wieprzową.
Brak pomysłu na danie obiadowe z ryżem? Polecam pulpeciki w sosie koperkowym. Ugotowany na sypko ryż doskonale do nich pasuje, a same pulpeciki bardzo dobrze smakują.
Dzień dobry, tą pyszną zupę zobaczyłam w programie "Pytanie na śniadanie" robili ją Bracia Budnik. Tak mi się spodobała, że znalazłam przepis i zrobiłam. Zupa jest pyszna, robi się ją szybko.
Może nie jest to najbardziej urodziwe danie makaronowe, ale wyszło bardzo smacznie i co najważniejsze jest bardzo szybkie do przygotowania.
Kilka chwil na pokrojenie i starcie warzyw, kilka minut na smażenie i gotowe.
Chciało mi się takiego prostego makaronu. Bez żadnych sosów. Po prostu sam makaron i warzywa.
Wyszło smacznie i kolorowo, choć ta początkowa, dosyć duża ilość warzyw, po zmieszaniu z makaronem, gdzieś mi się straciła.
Ugotowałam ekologiczne buraki. Starłam je na tarce. Rozgrzałam rondel, wlałam oliwę i dodałam kumin, kolendrę i cynamon. Dodałam to do buraków. Dodałam pokrojoną w kostkę czerwoną cebulę, łyżkę octu malinowego, sól, pieprz i natkę pietruszki...
Przedstawiam zupę dyniowo-bananową. Tak, są tu banany i wbrew pozorom wcale nie jest to mdławy kremik dla przedszkolaków. Ich dodatek sprawił, że zupa jest niezwykle aksamitna, pozostawia po sobie ciekawy maślany posmak