Proponuję Wam pyszną przekąskę z pieczonej ciecierzycy. Dzisiaj prosta wersja z dodatkiem słodkiej i ostrej papryki. Na pewno będą kolejne wersje, bo ciecierzycę w ten sposób można przygotować na wiele sposobów.
Falafel, czyli smażone kuleczki z ciecierzycy, są bardzo popularne w krajach arabskich. Szkoda, że nie u nas, taki fast food chętnie zjadłabym w zabiegany dzień :) Jedyna wada to smażenie na głębokim tłuszczu, ale chrupiąca skórka jest naprawdę niezbędna w tym przypadku :D
Na małe, wieczorne spotkanie z przyjaciółmi wybrałam czosnkowe podpłomyki. Do ich zrobienia używa się pieczonego czosnku, który po kilku kwadransach spędzonych w piekarniku staje się kremowy i niesamowicie delikatny.
Lekkie, warzywne spring rolls ze świeżych warzyw. Można wykorzystać ogórka, marchew, kalarepę, seler naciowy, rzodkiewki itp. Idealne na przystawkę czy przekąskę. Cudownie chrupiące! Polecam Wam gorąco!