Pasta do chleba z wędzonego kurczaka i selera naciowego

Jesienią jesteśmy w dużym stopniu narażeni na różnego rodzaju infekcje dlatego warto o tej porze roku włączyć do swojej diety sporą ilość witaminy C. Seler naciowy zawiera jej dwa razy więcej niż owoce cytrusowe, dlatego proponuję Wam dzisiaj pastę do chleba z dodatkiem bogatego w witaminy i minerały selera.

 

Zdjęcie - Pasta do chleba z wędzonego kurczaka i selera naciowego - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

 

Ilość porcji –  2

Czas wykonania –  20 min.

Stopień trudności –  łatwy

 

Składniki:

  • 1 udko wędzonego kurczaka bez skóry
  • 2 jajka ugotowane na twardo
  • 1 łodyga selera naciowego
  • 1 mała cebula pokrojona w piórka
  • ½ łyżki masła
  • ½  łyżki gęstego jogurtu naturalnego (np. grecki)
  • ½  łyżki majonezu
  • sól
  • pieprz

 

Sposób wykonania:

  1. mięso oddzielamy od kości
  2. seler kroimy na 3-4 kawałki
  3. jajka kroimy w drobną kosteczkę
  4. cebulkę podsmażamy na maśle na złoty kolor
  5. do melaksera wrzucamy mięso, cebulę oraz seler, mielimy
  6. do masy dodajemy jajka, jogurt i majonez, mieszamy
  7. całość doprawiamy solą i pieprzem

 

Inne propozycje:

Zdjęcie - Pasta do chleba z wędzonego kurczaka i selera naciowego - Przepisy kulinarne ze zdjęciami           Pasta jajeczna z rzodkiewką, rzeżuchą i chrzanem

Zdjęcie - Pasta do chleba z wędzonego kurczaka i selera naciowego - Przepisy kulinarne ze zdjęciami    Pasta do chleba z fasoli i suszonych pomidorów

Zdjęcie - Pasta do chleba z wędzonego kurczaka i selera naciowego - Przepisy kulinarne ze zdjęciami    Pasta z makreli z jajkiem



Kategorie przepisów

Podobne przepisy