zanim jeszcze zabiorę się za typowo świąteczne wypieki, przygotowałam galaretki kawowe. Przez przypadek znalazłam je na BBC Good Food, i po prostu wiedziałam, że muszę je przygotować.
Paneer, który zrobiłam, był mi potrzebny do wykonania indyjskiego curry ze szpinaku i sera, zwanego palak paneer („palak” oznacza po prostu szpinak). To chyba najpopularniejsze danie z użyciem sera paneer.
Zawsze robiłam racuchy z przepisu mojej babci, ale na blogu Moje Wypieki u Dorotuś znalazłam przepis na racuchy i musiałam wypróbować. Wyszły idealne i tak pulchne i puszyste jak pączki! W przepisie nie zmieniłam kompletnie nic, więc cytuje za autorką przepis na cudowne, przepyszne racuchy.
tym razem wypróbowałam połączenie z masą migdałową w cieście. Ciasto jest podobnie kruche jak przy tradycyjnym kruchym sieście na szarlotkę. Jednak nie trzeba ciasta chłodzić, więc czas przygotowania jest o tę godzinkę krótszy.
tym razem wypróbowałam połączenie z masą migdałową w cieście. Ciasto jest podobnie kruche jak przy tradycyjnym kruchym sieście na szarlotkę. Jednak nie trzeba ciasta chłodzić, więc czas przygotowania jest o tę godzinkę krótszy.