Ciepłe i chrupiące bułeczki z bogatym w witaminy szpinakiem oraz kremowym serem to bardzo smaczny i przyjemny początek dnia. Doskonale smakują również na zimno więc można je z powodzeniem zabrać np. na drugie śniadanie lub piknik. Życzę smacznego.
Kiedyś widziałam w intrenecie przepis na sos z suszonych pomidorów jednak zabrakło mi czasu by go odszukać więc wymyśliłam swoją wersję. Przyznam, bez fałszywej skromności, że wyszło pyszne i niebanalne w smaku danie bardzo szybkie w przygotowaniu. Jestem przekonana, że zasmakuje większości z was.
Dzisiaj nie będzie jednego przepisu, będzie ich pełny zestaw. Poproszona zostałam o przygotowanie wieczorku dla Klubu Aktywnych Kobiet o tematyce kulinarnej z degustacją i małą prelekcją. Jedyna prośba co do oczekiwań Pań - ma być zdrowo. Zaproponowałam różnego rodzaju dipy, a jako wymiatacze sosów warzywa pokrojone w słupki oraz dla mniej dbających o dietę nachosy.
Kupiłam piękny szpinak, świeżutki i taki zielony.I widocznie to dziś nadszedł ten dzień, w którym powinnam w końcu zrobić lasagne z tymi zielonymi liśćmi.
Trzymałam w lodówce ciasto francuskie, miałam pomysł co z niego zrobić, ale zapomniałam co to było :) Leżało, leżało i czekało na zmiłowanie. Wersja brak pomysłu na obiad w pełni zadowalająca.
Dzisiaj polecam kolejny smaczny sposób na rybę. W orginalnym przepisie wystąpił łosoś ja natomiast użyłam dorsza. Ryba smakuje naprawdę dobrze a aromatyczny sos śmietanowy z serem delikatnie tłumi typowy zapach ryby więc jak dla mnie jest to danie idealne.