conchiglione z kurczakiem i suszonymi pomidorami

conchiglione z kurczakiem i suszonymi pomidorami
Uwielbiam nadziewane różnościami muszle. Wypróbowałam już wiele kombinacji i wciąż szukam dalej i dalej, mieszam składniki i szukam inspiracji.

Conchiglione z kurczakiem i suszonymi pomidorami
  • 40 muszli
  • 2 piersi z kurczaka
  • 1 por - biała część
  • 4 pieczarki
  • 5 pomidorów suszonych
  • mozzarella
  • sól, pieprz
  • 2 łyżki majonezu
  • 1 łyżka keczupu
Zdjęcie - conchiglione z kurczakiem i suszonymi pomidorami - Przepisy kulinarne ze zdjęciamiMuszle ugotować w osolonej wodzie, 2 minutki krócej niż instrukcja na opakowaniu. Kurczaka, oczyścić, posolić i wrzucić na patelnię grillową. Pora pokroić w półkrążki, pieczarki w dosyć drobna kostkę, posolić i popieprzyć i razem udusić. Kurczaka ostudzić i porwać wzdłuż włókien na dosyć drobne kawałki. Wymieszać z porem i pieczarkami, dodać pokrojone na kawałki pomidory. Całość wymieszać z majonezem i keczupem, doprawić ew do smaku.

Zdjęcie - conchiglione z kurczakiem i suszonymi pomidorami - Przepisy kulinarne ze zdjęciamiNadziewać muszle, na wierzch położyć po kawałku mozzarelli i zapiec 30 minut w 180 stopniach.

Zdjęcie - conchiglione z kurczakiem i suszonymi pomidorami - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Kategorie przepisów