ciasteczka są całkiem proste do wykonania , zaledwie kilkuskładnikowe i co najważniejsze bardzo smaczne. Można oczywiście formować z ciasta dowolne kształty - rogaliki, rożki, wiatraczki..
Do naczynia żaroodpornego wrzucony kalafior, na to ziemniaki, małe pomidory, wylany sos, całość posypana serem. Trochę podgrzana atmosfera w kuchni. Jedzony, jak już dobrze ostygł, bo ten żar z nieba jest wystarczający. :-))
Zapewniam Was, że o tej porze roku nie ma nic pyszniejszego niż jeszcze ciepłe bułeczki ze świeżymi jagodami. Jeśli pamiętacie z dzieciństwa pyszne jagodzianki, to ten przepis z pewnością jeszcze bardziej rozbudzi słodkie wspomnienia. Mięciutkie, domowe i z dużą ilością jagód, jak najbardziej polecam.
Ziemniaczki nie tylko wyglądają niezwykle efektownie, ale także smakują wyśmienicie. Na pewno zrobią wrażenie na gościach. Można je podać samodzielnie z dipem (np. tysiąca wysp), ale także jako dodatek do obiadu. Doskonale będą się komponować z mięsami z grilla, piekarnika, patelni lub urozmaicą zwykłe jajko sadzone na obiad.
Pamiętam te ciasteczka z dzieciństwa, bardzo kruche z wierzchu posypane cukrem i przełożone pyszną słodką marmoladą. Nic dodać nic ująć. Bardzo polecam!