Przed pieczeniem mięso odsączyć z marynaty. Karkówkę nakładać na rozgrzaną patelnię teflonową lub grilla. Grillować z dwóch stron, pod koniec dodać odrobinę marynaty.
Ostatnio zachciało mi się gołąbków - dość dawno je robiłam i zdążyliśmy się już stęsknić za ich smakiem . Ugotowałam cały garnek i mam cichą nadzieję , że uda się chociaż ze dwa lub trzy zamrozić "na zaś" ;)
To danie powstało przypadkowo, kiedy zorientowałam się, że termin przydatności do spożycia mojej mozzarelli zbliża się ku końcowi. Wyszukiwarka, na zapytanie "kurczak mozzarella" wypluła taki właśnie przepis.
Jakiś czas temu na forum cincin wpadły mi w oko mufinki kurzęce zrobione przez Krystynę9. Przepis bardzo mi się spodobał i postanowiłam przygotować coś takiego na urodzinowy obiad ( podwójnie urodzinowy, bo męża i córy ).
Jednym ze sprawdzonych przepisów, który mam zamiar zaserwować na święta jest karkówka pieczona z warzywami. Pyszne, soczyste mięso pieczone z pieczarkami, papryką i cebulą w sosie ketchupowym. Robi się je bardzo szybko a smakuje wspaniale. Polecam:)
Ja, ostatnio postawiłam na indyka. Duży kawałek fileta zamarynowałam w ulubionych ziołach i upiekłam w rękwie. Na świeżo, plastry mięsa podałam do risotto, a to co zostało posłużyło jako wędlina na kanapki w ciągu tygodnia.
Kasza z grzybami jest dobrze mi znana. Jadana od lat w połączeniu z chrupiącym boczkiem, zaskakuje swoją prostotą i smakiem. Tym razem kaszę połączyłam z indykiem. Nawet nie wiecie, jak proste jest jej przygotowanie. A podana z roszponką smakuje wybornie!
O tych 'gołąbkach' słyszałam same dobre rzeczy, a ostatnio zobaczyłam je u Joli i również zrobiłam na obiad. Bardzo nam posmakowały. Są proste i szybkie, a co najważniejsze - smaczne. Z pewnością będę wracała do tego przepisu. :)
Tym razem schab gotowany delikatne i chude mięsko takie jak lubię :-) znalazłam go u Ani i od razu postanowiłam zrobić i było warto. Jest chuda i pięknie pachnąca - aromatyczna
Pałki z kurczaka w boczku, do tego młode ziemniaczki i warzywa upieczone w piekarniku czyli obiad marzenie jak dla mnie . Soczyste mięso z kurczaka, chrupiący boczek, pyszne aromatyczne warzywa – czy trzeba czegoś więcej na obiad ?
Kotlety w tej panierce są niesamowicie soczyste, co widać nawet na zdjęciach. Są mięciutkie i pyszne - tak pyszne (musicie uwierzyć na słowo ;)), że każdy kto próbował, miał ochotę na więcej.