Karkówka pieczona z warzywami

Karkówka pieczona z  warzywami

Jednym ze sprawdzonych przepisów, który mam zamiar zaserwować na święta jest karkówka pieczona z warzywami. Pyszne, soczyste mięso pieczone z pieczarkami, papryką i cebulą w sosie ketchupowym. Robi się je bardzo szybko a smakuje wspaniale. Polecam:)

Zdjęcie - Karkówka pieczona z  warzywami  - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Składniki:

  • 1kg karkówki bez kości,
  • 2 średnie papryki,
  • 2 cebule,
  • 30 dag pieczarek,
  • 2 małe słoiki ketchupu,
  • vegeta
  • około pól szklanki oleju  ( ja dałam mniej)

Mięso pokroić w plastry, przyprawić tylko vegeta i ułożyć w naczyniu żaroodpornym, wlać olej, ułożyć cebule pokrojoną w piórka tak aby zakryć mięso, na to pieczarki pokrojone w plastry, na pieczarki paprykę pokrojoną w paski. Wylać  na to keczup tyle, aby zakryć paprykę. Wstawić do piekarnika i piec w 180 stopniach przez około 1,5 godz.

Smacznego:)

Kategorie przepisów