Karkówka pieczona z warzywami
Jednym ze sprawdzonych przepisów, który mam zamiar zaserwować na święta jest karkówka pieczona z warzywami. Pyszne, soczyste mięso pieczone z pieczarkami, papryką i cebulą w sosie ketchupowym. Robi się je bardzo szybko a smakuje wspaniale. Polecam:)
Składniki:
- 1kg karkówki bez kości,
- 2 średnie papryki,
- 2 cebule,
- 30 dag pieczarek,
- 2 małe słoiki ketchupu,
- vegeta
- około pól szklanki oleju ( ja dałam mniej)
Mięso pokroić w plastry, przyprawić tylko vegeta i ułożyć w naczyniu żaroodpornym, wlać olej, ułożyć cebule pokrojoną w piórka tak aby zakryć mięso, na to pieczarki pokrojone w plastry, na pieczarki paprykę pokrojoną w paski. Wylać na to keczup tyle, aby zakryć paprykę. Wstawić do piekarnika i piec w 180 stopniach przez około 1,5 godz.
Smacznego:)