Ten przepis pochodzi... nie pamiętam skąd i jest banalnie prosty. Musisz sobie tylko zadać trochę trudu i kupić ładnego, dojrzałego ananasa. Ostatecznie możesz go zastąpić ananasem z puszki, ale smak trochę się zmieni.
Przypraw, które używam nie jest jakoś specjalnie dużo, ale są na tyle ważne, że doczekały się własnej półeczki w spiżarni :) (...) Ostatnio przybył nowy słoiczek. Stoi pomiędzy pieprzem czarnym i sodą oczyszczoną. Nazywa się: przyprawa do kurczaka. Jest to moja własna wersja. Aromatyczna, świeża i bez dodatku glutaminianu sodu.
Kiedy nie mam pomysłu na obiad, mój wybór najczęściej pada na kurczaka. Mogę kupić w zasadzie w każdym sklepie, a przygotowanie zajmuje naprawdę niewiele czasu. Tym razem grillowane piersi podane z chrupiącą, warzywną salsą pachnącą ziołami.
Przygotowanie piersi kurczaka na obiad to jedna z szybszych metod, żeby podać danie smaczne, efektowne, a przy tym niewymagające dużo pracy ze strony kuchcika :)
Kasza z grzybami jest dobrze mi znana. Jadana od lat w połączeniu z chrupiącym boczkiem, zaskakuje swoją prostotą i smakiem. Tym razem kaszę połączyłam z indykiem. Nawet nie wiecie, jak proste jest jej przygotowanie. A podana z roszponką smakuje wybornie!