Podudzia kurczaczka z majerankiem

Podudzia kurczaczka z majerankiem obsmażane na patelni i pieczone w piekarniku

składniki

6 szt podudzia z kurczaka,
papryka słodka mielona
papryka ostra,
majeranek
Przyprawa do kurczaka - pikantna,
2 łyżki oleju

Podudzia myjemy osuszamy. Doprawiamy przyprawą do mięsa i obsmażamy na patelni na złoty kolor.Następnie układamy na blaszce doprawiamy majerankiem papryką słodką i ostrą i wkładamy do piekarnika. Pieczemy do miękkości ok 40 min w 190 stopniach z termoobiegiem .Podajemy z gotowanymi brokułami .Przed podaniem mięso oprószamy roztartym w ręce majerankiem



Przepisy z tych kategorii

Skrzydełka w coca coli
6

Skrzydełka w coca coli

Dzi Dzi
karmelowy

Wątróbki w miodzie
3

Wątróbki w miodzie

Kaś Kaś
Bake&Taste

Roladki z kurczaka ze szpinakiem w serowej panierce
8

Roladki z kurczaka ze szpinaki…

MamaBartka MamaBartka
Moja Kuchnia

Indyk i ananas
9

Indyk i ananas

Krokodyl Krokodyl
Pomarańcza i Imbir

Filet z kurczaka pieczony na  cebuli
1

Filet z kurczaka pieczony na…

wiosenka27 wiosenka27
Eksplozja smaku

Udka kurczaka w herbacie z nutą cynamonu
1

Udka kurczaka w herbacie z nut…

Mirabelka Mirabelka
Mirabelkowy blog