Ciasto orzechowe z kremem budyniowym najlepszy ciasto orzechowiec jaki jadłam! (...) Pyszny krem, cudownie chrupiące orzechy – po prostu niebo w gębie! Ciasto jest rewelacyjne więc spróbujcie koniecznie!
Po dłuższej przerwie z blogowaniu proponuje Wam to rewelacyjne ciasto u mnie specjalnie na dzień babci. Po prostu nie mogłam sobie pozwolić aby ten przepis przepadł w czeluściach mojej półki z przepisami.
Upieczone i przestudzone spody do tarty wypełniłam masą czekoladową i wstawiłam do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C na 20 minut. Jeśli ciasto podczas pieczenia zacznie pękać albo zaczną powstawać bąble - trzeba je szybko wyciągnąć. W moim piekarniku wystarczy właśnie 20 minut na 180 stopniach.
Styropian, to taka lżejsza, delikatniejsza alternatywa, dla klasycznego sernika. Kruche chrupiące, ciasto, przełożone warstwą, rozpływającej się w ustach śmietankowej masy, z dodatkiem kokosu.
Shrek – znany nie tylko jako bajkowy stwór z filmu ”Shrek„, który podbił sera zarówno dzieci i dorosłych , ale również jako ciasto o intensywnie zielonym kolorze.
Shrek jest delikatnym, piankowym ciastem … jak ptasie mleczko … a swój kolor zawdzięcza dodatkowi zielonego, gęstego soku Pysio.
Pokryte delicjami i galaretką jest istną mieszanką smaków , która napewno znajdzie wielu zwolenników!
Jak dla mnie, miłośniczki mokrych ciast - jest naprawdę i d e a l n e. Spód, jak w brownie, na wierzchu lekki, czekoladowy mus. Kontrastujące, kwaśne, zimne wiśnie.