Bardzo smaczne ciasto pulchniutkie, delikatne a zarazem lekko mokrawe, w smaku bardzo przypomina mi suflet czekoladowy. A samo ciasto zupełnie inaczej smakuje z dodatkiem nutelli polecam ;-)
Bardzo smaczny i prosty deser dla wielbicieli kokosowych smaków. Słone krakersy połączone ze słodkim kremem budyniowym tworzą wbrew pozorom naprawdę zgrany duet :)
Ultrakruche ciasto - może i w słowniku nie istnieje takie słowo, ale moje podniebienie w pełni rozpoznaje taki stan kruchości :) Po prostu idealny przepis na kruchy spód. Lekka budyniowa pianka ma przedziwną, ale genialną konsystencję - usytuowałabym jej strukturę gdzieś na pograniczu bezy i pianek marshmallows.
Delikatny biszkopt przykryte lekką masą z kaszy manny …. z dodatkiem soczystych truskawek i bananów zatopionych z truskawkowej galaretce – czyż nie cieknie ślinka na samą myśl?! Ciasto robi się naprawdę szybko …. a jeśli chcemy całkowicie uniknąc pieczenia biszkopt możemy zastąpic pokruszonymi herbatnikami lub biszkoptami.
Od dwóch lat myślałam o tym, by zrobić to ciasto z jagodami i w końcu się udało! :) Smakuje doskonale. Lekkie, z kruchym spodem i chrupkim wierzchem. Idealne na weekend. W tle nasze ogródkowe kwiatki, nie ma ich dużo, ale jakie pozytywne kolory.
Orzeźwiające cytrynowe smaki goszczą u mnie nie tylko w upalne lato.
Z wielką przyjemnością sięgam po nie również wtedy, kiedy za oknem coraz chłodniej … a w ręku grzeje mnie kubek ulubionej kawy.
Ciasto cytrynowe z kremem budyniowym uwielbiacie – wiem!
Dziś mam dla Was przepis na równie pyszne ciasto cytrynowe … ale na kruchym cieście ala tarta … z fantastyczną pianą , które wręcz rozpływa się w ustach!