Nie jestem na diecie Dukana, ale z tego przepisu na naleśniki korzystam bardzo często. Lubię jeść smacznie a przy tym dość dietetycznie i mało kalorycznie. Naleśniki doskonale smakują zarówno na słodko, jak i na słono.
Jedna z niewielu zup, które smakowały mi w dzieciństwie i smakują do tej pory ;) Zabielany barszcz z ziemniakami kojarzy mi się ze szkolną stołówką, z piątkowym obiadem w domu lub u babci. Czasami z jajkiem na twardo, ale zdecydowanie wolę wersję z samymi ziemniakami. Czasami z „farfoclami”, czyli kawałkami warzyw, ale opcja bez nich jest dla mnie nr 1.
Dobry rosół wymaga czasu. Trzeba go gotować długo, na małym ogniu. Ma tylko pyrkać. Potrzebuje dobrego mięsa i dużo warzyw. Mimo iż rosoły gotuję od zawsze, z przykrością stwierdzam, że nie jestem w stanie odtworzyć rosołu z czasu mojego dzieciństwa i młodości
Długo się zastanawiałam, czy dodawać przepis na coś tak prostego jak sos pieczarkowy. Ale doszłam do wniosku, że może znajdzie się ktoś, kto nie wie jak go przyrządzić. Może komuś przyda się taka informacja, zwłaszcza teraz, przed wigilią.
Od dziś kotlety drobiowe z serem, będą jednym z moich ulubionych dań drobiowych :). Są po prostu przepyszne, i to zarówno na zimno jak i na ciepło. Ich przygotowanie nie jest skomplikowane - a efekt wyśmienity. Polecam serdecznie.
Jedno z moich ulubionych dań. Cieszy zwłaszcza zimą i jesienią - wtedy, kiedy jednogarnkowe, rozgrzewające potrawy są najbardziej potrzebne. Proste w przygotowaniu, tanie, sycące i bardzo, bardzo smaczne.
Dziś przepis na tradycyjne, chrupiące placki ziemniaczane. Muszę przyznać, że jest to jedno z moich ulubionych dań. Można je jeść solo lub podać jako dodatek do gulaszu. Najlepiej smakują świeżo usmażone, prosto z patelni.
Jeśli lubicie kuchnię lekką, nie obciążoną dużą ilością tłuszczu, po której czujecie się zdrowo, ta zupa będzie Wam odpowiadać. Aromatyczna, czosnkowa nuta, do tego dużo suszonej bazylii i wygrzane w sierpniowym słońcu pomidory
Zdrowa, zimowa zupa z ogórków kiszonych i kaszy jaglanej, doprawiona ulubionymi przyprawami. Jeżeli lubisz jaglankę i zupy o kwaskowatym smaku, koniecznie musisz spróbować.