Pamiętacie kiedyś imprezowe sałatki? U mnie zawsze była obowiązkowa pieczarkowa. Pamiętam w akademiku na nasiadówkach znikała w oka mgnieniu;-). Wiosną jak się pokazywały nowalijki dokładałam jeszcze rzodkiewkę i ogórki:-). No właśnie przez to, że pierwsze warzywa były dostępne dopiero w kwietniu, to smakowały nieziemsko.
Dziś przedstawiam przepis na najlepszego colesława jakiego jadłam do tej pory, a znalazłam go w moim najnowszym nabytku „The Essential New York Times Cookbook: Classic Recipes for a New Century ” by Amanda Hesser i oczywiście lekko go zmodyfikowałam ze względu na trudną dostępność niektórych składników.
Prosty przepis na grillowane piersi z kurczaka w towarzystwie sałaty, pomidorków i cebuli. Można powiedzieć pierwsze wiosenne danie w tym roku na blogu.
Rodzaj sałatki jaka zrobiłam do drugiego dania. Powstałą z pokrojonej w cienkie paseczki sałaty lodowej , do tego kawałki jajka , papryki , pomidora i zielonego ogórka startego na tarce.