Lekkie pan cakes na chudym serku, smażone bez dodatku tłuszczu na patelni teflonowej... Bardzo smaczne śniadanko lub przepyszny podwieczorek. Polecam z musem jabłkowym lub gruszkowym. Pycha.
Lekkie i pyszne placuszki pełne płatków owsianych - moje ulubione :) Przepis znaleziony na stronie Zdrowe Nie Nudne i wielokrotnie przeze mnie robiony w różnych wersjach - oczywiście bez smażenia na tłuszczu. Idealne na śniadanko!
Dziś mam dla Was jeden ze swoich ulubionych przepisów na kotleciki! Robię często … i są świetnym pomysłem na błyskawiczny obiad! Śmiało można je przyrządzic również w wersji wegetariańskiej lub wręcz przeciwnie : kiełbaskę zastąpic usmażonym ( lub ugotowanym ) filetem z kurczaka! Pomidorowa sałatka lub ulubiony sos wzbogacą danie o dodatkowe walory smakowe!
Jak wiecie jestem wielbicielką kasz i dość często ( z wielką przyjemnością ) wykorzystuję je w swojej kuchni. (...) Tym razem padło na kasze kukurydzianą , z której zrobiłam ekspresowe racuszki z dodatkiem sosu pomidorowego.
Potrzeba matką wynalazków!
Jakiś czas temu właśnie tą metodą powstały te racuszki i od tj pory na stałe zagościły w moim menu!
Racuchy wielowarzywne, bo o nich mowa, robię z kalarepki , marchewki i odrobiny selera – są nie tylko smaczne, ale i zdrowe!
Dziś ma dla Was przepis na zrazy / frykadelki.
Można jeść je solo lub podać z ulubionym sosem np. śmietanowym. Są świetnym pomysłem na szybki, bezmięsny obiad!
Dziś mam dla Was kolejny przepis na naleśniki , ale tym razem w nietypowym wydaniu.
Połączenie uwielbianych przeze mnie naleśników ze szpinakiem , serem feta i suszonymi pomidorami tworzy fantastyczną całość , która swoim smakiem choć na chwilę przeniesie nas w okolice Toskani , gdzie takie pomidory mamy na wyciągnięcie ręki.
Dziś mama dla Was kolejne racuszki z kaszy – tym razem z kaszy kukurydzianej , z której bardzo często przyrządzam również smażoną polentę.
Dodatek rodzynek , miodu i cukru z prawdziwą wanilią sprawia , że nie tylko smakują rewelacyjnie , ale i pachną wyjątkowo pięknie!
Puszysty i delikatny, lecz wyrazisty w smaku omlet to naprawdę przepyszne śniadanie. Tak mi smakowało, że chyba niebawem muszę je ponownie zrobić, bo ciągle za mną „chodzi”.
Gdy byłam dzieckiem, przepadałam za plackami ziemniaczanymi z cukrem, podawanymi w szkolnej stołówce (...) Obecnie zdecydowanie bardziej wolę placki w wersji słonej, a najlepiej jeszcze pikantnej. I chociaż rzadko je robię, bo tarcie ziemniaków na małej, ręcznej tarce jest niesamowicie frustrujące, to świeżutkich domowych placków nie zastąpią żadne barowe wersje :)