Wiosenne kotlety kapuściane
- SKŁADNIKI:
- -mąka -1,5 szklanki
- -bulion (z kostki) - 250 ml
- - jajko - 2 szt
- - kapusta pekińska - ok. 200 g
- - dowolna wędlina - 150 g
- - natka pietruszki - 1 pęczek
- - olej do smażenia
- - sól , pieprz - do smaku
Dziś mam dla Was jeden ze swoich ulubionych przepisów na kotleciki!
Robię często … i są świetnym pomysłem na błyskawiczny obiad!
Śmiało można je przyrządzic również w wersji wegetariańskiej lub wręcz przeciwnie : kiełbaskę zastąpic usmażonym ( lub ugotowanym ) filetem z kurczaka!
Pomidorowa sałatka lub ulubiony sos wzbogacą danie o dodatkowe walory smakowe!
Polecam!
Sposób przyrządzenia:
W garnku miksujemy mąkę z bulionem.
Dodajemy jajka i przyprawy.
Mieszamy z drobno poszatkowaną pekinką , pokrojoną w kostkę wędliną i posiekaną natką pietruszki.
Dokładnie mieszamy.
Smażymy kotleciki na mocno rozgrzanym oleju z dwóch stron.
Smacznego!
A teraz w strzałkę KLIK!
Podajemy z sałatką ze świeżych pomidorów lub ulubionym sosem!