Omlet biszkoptowy z musem jabłkowym w białym puchu

Omlet biszkoptowy z musem jabłkowym w białym puchu
  • Składniki:
  • Omlet :
  • - jajko - 2 szt
  • - mąka pszenna - 2 łyżki
  • - sól - 1 szczypta
  • - masło - 1 łyżka
  • Mus:
  • - jabłka prażone - 50 g
  • - cukier puder - 1 łyżka
  • - laska wanilii - 1 szt

Robicie sobie czasami omlety biszkoptowe na śniadania?

Ja je uwielbiam!

Nie tylko w wersji na słodko , ale i na ostro … z warzywami … z ziołami … serem.

Dziś mam dla Was owocową wersję – z musem jabłkowym!

Łatwy … szybki … smaczny!

Zdjęcie - Omlet biszkoptowy z musem jabłkowym w białym puchu - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Sposób przyrządzenia : Mus: Laskę wanilii wydrążamy. Dodajemy do cukru pudru. Delikatnie mieszamy z prażonymi jabłkami. Omlet: Białka oddzielamy od żółtek. Ubijamy je ze szczyptą soli na sztywną pianę! Dodajemy żółtka i mąkę i mieszamy aż dokładnie się połączą. Na patelni rozpuszczamy masło i wlewamy ciasto. Smażymy po kilka minut z 2 stron. Rozkrawamy na 2 księżyce. Przekładamy musem waniliowo – jabłkowym i obficie posypujemy cukrem pudrem! Zdjęcie - Omlet biszkoptowy z musem jabłkowym w białym puchu - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Smacznego!


Kategorie przepisów