Omlet biszkoptowy z musem jabłkowym w białym puchu
- Składniki:
- Omlet :
- - jajko - 2 szt
- - mąka pszenna - 2 łyżki
- - sól - 1 szczypta
- - masło - 1 łyżka
- Mus:
- - jabłka prażone - 50 g
- - cukier puder - 1 łyżka
- - laska wanilii - 1 szt
Robicie sobie czasami omlety biszkoptowe na śniadania?
Ja je uwielbiam!
Nie tylko w wersji na słodko , ale i na ostro … z warzywami … z ziołami … serem.
Dziś mam dla Was owocową wersję – z musem jabłkowym!
Łatwy … szybki … smaczny!
Sposób przyrządzenia : Mus: Laskę wanilii wydrążamy. Dodajemy do cukru pudru. Delikatnie mieszamy z prażonymi jabłkami. Omlet: Białka oddzielamy od żółtek. Ubijamy je ze szczyptą soli na sztywną pianę! Dodajemy żółtka i mąkę i mieszamy aż dokładnie się połączą. Na patelni rozpuszczamy masło i wlewamy ciasto. Smażymy po kilka minut z 2 stron. Rozkrawamy na 2 księżyce. Przekładamy musem waniliowo – jabłkowym i obficie posypujemy cukrem pudrem! Smacznego!