Kukurydziane racuszki z marchewką

Kukurydziane racuszki z marchewką
  • SKŁADNIKI :
  • - kasza kukurydziana - 200 g
  • - masło - 1 łyżka
  • - jajko - 2 szt
  • - mąka pszenna - 3 łyżki
  • - marchew - 1 szt
  • - olej - 150 ml
  • - sól

 

Jak wiecie jestem wielbicielką kasz i dość często ( z wielką przyjemnością ) wykorzystuję je w swojej kuchni.

Były już racuszki z kaszy manny z malinami ….. były z żurawiną … było też orzotto z kaszy … i wiele wiele innych przysmaków z dodatkiem kasz.

 

Tym razem padło na kasze kukurydzianą , z której zrobiłam ekspresowe racuszki z dodatkiem sosu pomidorowego.

 

Fajny pomysł na szybki i smaczny obiad.

 

Zdjęcie - Kukurydziane racuszki z marchewką - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:

 

Kaszę gotujemy w 3 szklankach osolonej wody, tak by była kleista.

Dodajemy masło.

Miksujemy z jajkami i mąką.

Dodajemy startą marchew i doprawiamy do smaku.

Smażymy niewielkie placuszki na mocno rozgrzanym oleju.

Podajemy gorące z ulubionym sosem , śmietaną lub solo!

Zdjęcie - Kukurydziane racuszki z marchewką - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

 

Kategorie przepisów